Розмір тексту

У школі № 26 на Алмазному планують відремонтувати їдальню за 18 млн грн

Школа № 26 на вулиці Івана Мазепи, 18 у Полтаві
Школа № 26 на вулиці Івана Мазепи, 18 у Полтаві

Проектанти оцінили ремонт їдальні у 26-й школі у 18 млн грн. Планують замінити всі мережі, купити нові меблі та різне кухонне приладдя.

У березні місто за 500 тис. грн замовило виготовлення проекту капітального ремонту їдальні у 26-й школі на вулиці Івана Мазепи, 18. Проект розробив полтавський інженер Олександр Нижник. Його роботу перевірили в ТОВ «Експертиза ЗО» експерти Сергій Мурза, Роман Мягкохліб, Наталія Цвєткова, Сергій Приведенний та Олександр Огурцов.

26-а школа збудована у 1970 році. Наразі у ній навчається близько 1300 дітей. Проєктом передбачається капітальний ремонт їдальні та харчоблоку на 258 осіб. Загальна площа приміщень — 448,1 м².

Олександр Нижник запроектував заміну систем опалення, водопостачання, електромережі, кухонного устаткування, техніки в цехах тощо. У їдальні планують встановити меблі-трансформери, що дозволить забезпечити додатковий простір. Проходи у приміщенні їдальні передбачені достатньої ширини для пересування осіб на візку.

Відповідно до експертного звіту, загальну кошторисну вартість робіт оцінили у 18 млн 452 тис. грн. Це чималенька сума, тому залишається питання щодо фінансування. Ймовірно, міськрада спробує отримати державну субвенцію: цьогоріч у регіони спрямують 1,5 млрд грн в рамках державної Стратегії реформування системи шкільного харчування.

Загалом, це не єдиний ремонт, який запланований у школі № 26 — загальні будівельні інвестиції наразі оцінюються у понад 45 млн грн.

Наприкінці минулого року ми розповідали про плани відремонтувати у навчальному закладі укриття та спортзал за 27 млн грн за проектами, які 915 тис. грн розробив Олександр Нижник.

У квітні міське управління капбудівництва провело аукціони та уклало договори на будівельні роботи. Підрядники були обрані заздалегідь, оскільки на тендерах вчергове не було жодної конкуренції через штучні обмеження зі сторони міськради. Зокрема, строк подачі пропозицій у багатомільйонних тендерах обмежувався одним тижнем.

Так, спортивний зал школи за 17,4 млн грн ремонтуватиме ТОВ «Лібор» (керівник та власник Григорій Базавлук). Підряд на укриття вартістю понад 7 млн грн отримало ПП «Ватерпасбуд» (керівник Богдан Кривенко, власник — Дмитро Федорець). В обох випадках роботи мають завершитися у лютому 2025 року.

Минулого року міськрада анонсувала, що в рамках проекту «DECIDE.Відбудова» уряд Швейцарії надасть Полтаві грант у 2,2 млн грн на облаштування освітнього хабу в укритті школи № 26.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про плани відремонтувати їдальню у школі № 38 за 22 млн грн.

Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему