Розмір тексту

ДТП з п’ятьма розбитими автомобілями у Полтаві: після трьох років суд розпочав розгляд заново через відставку судді

Справу резонансного ДТП, яке вчинив у жовтні 2020-го року біля «Екватору» фігурант кількох кримінальних проваджень Юрій Ситнік, розпочали розглядати заново — суддя Ольга Логвінова, яка раніше розглядала цю справу, пішла у відставку

Слід зазначити, що ДТП сталося 6 жовтня 2020-го року біля «Екватору». Обвинувачений Юрій Ситнік за кермом Audi A8 на швидкості протаранив 4 автомобілі, тяжко травмувавши одного з водіїв. Винуватцю тоді обрали запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внесення 219700 грн застави. Згодом Ситнік передав армії частину цієї суми та послабив собі запобіжний захід.

Одразу після скоєння ДТП прокурор Полтавської місцевої прокуратури виніс постанову про відібрання біологічних зразків у Ситника для проведення експертизи, щоб встановити: чи не перебував винуватець в момент ДТП в наркотичному сп’янінні чи під дією лікарських засобів. Але водій відмовився виконувати постанову в присутності понятих. Тому суд дозволив примусово відібрати аналізи у водія.

У березні 2023-го року суд погодив експертизу щодо можливої неосудності обвинуваченого Ситніка. З матеріалів справи відомо, що Ситнік на експертизу не з’явився, а також не з’являвся й на судові засідання. Зі слів адвоката обвинувачуваного, з 10 травня по 1 червня та з 19 червня по 5 липня Ситнік перебував на стаціонарному лікуванні в обласній психіатричній лікарні. А з 3 серпня Ситнік перебував у травматологічному відділенні 1-ї міської лікарні із відкритим переломом ноги та готувався до операції.

Тоді ми припускали, що таким чином Ситнік намагається уникнути покарання, у разі визнання його провини у скоєнні умисного ДТП. Крім того, Юрій Ситнік наразі обвинувачується у торгівлі наркотиками. Розгляд справи щодо наркоторгівлі триває в Октябрському райсуді Полтави. Наступне засідання призначене на 3 червня 2024-го року.

Зауважимо, що після того, як суддя Октябрського райсуду Віталій Микитенко випустив з СІЗО під заставу Юрія Ситніка та інших фігурантів справи, угруповання відновило торгівлю наркотиками в своєму Telegram-магазині. Наразі ж Telegram-магазин закрився, а у Юрія, судячи з ухвали в судовому реєстрі, виникли фінансові проблеми, бо він заборгував Monobank близько 44000 грн, яку він в добровільному порядку не погашав. Тому суд постановив стягнути із Ситніка на користь Monobank - 43610 грн, та судовий збір у сумі 2481 грн.

Нагадаємо, що 20 лютого ВРП проголосувала за звільнення судді Логвінової, яка подала відповідну заяву про відставку. Ольга Логвінова розглядала справу стосовно резонансного ДТП, яке вчинив обвинувачений у наркоторгівлі Юрій Ситнік. З Єдиного реєстру судових рішень стало відомо, що через звільнення судді Логвінової, справу почали розглядати заново.

Також нагадаємо, що Ситнік фігурує й у справі вбивства відеооператора Дениса Руденка. Цей судовий процес також розпочали заново через відсторонення з посади судді Новака, який вів справу.

Аліна ТОПОЛЯ

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему