Розмір тексту

Глюкофон: містичний ударний інструмент

Глюкофон — це інструмент, звучання якого здатне творити дива. Занурюючи у стан спокою, його звуки можуть знімати стрес та заряджати життєвою енергією. Цей ударний інструмент в якості музичного супроводу використовують під час медитацій, занять йогою чи інших духовних практик. Розглянемо, в чому полягають його особливості та з яких причин він вважається справді унікальним.

Особливості звучання глюкофона

Глюкофон — це тональний пелюстковий барабан, конструкція якого складається із двох чаш. Одна має резонуючий отвір, інша — сталеві пелюстки. Для створення звучання необхідно налаштовувати кожну чашу. Широкий вибір інструментів представлений у магазині JAM. Професійні продавці підкажуть, як вибрати глюкофон, проте перед покупкою варто звернути увагу на його параметри:

  • розмір;
  • масу;
  • форму;
  • тип пелюсток;
  • тип покриття;
  • будову.

Гармонійність звучання досягається підбором нот, що відповідають певній пелюстці, розмір якої визначає тональність. 

Звучання глюкофона створює суміш унікальних призвуків та обертонів, які нагадують щось космічне. З перших нот мелодія розслабляє та заспокоює. Водночас від виконавця не вимагають ідеального слуху чи почуття ритму. Достатньо просто бити пальцями й долонями по поверхні інструмента. 

Зробити звучання більш яскравим та гучним допоможе використання каучукових паличок. Ними варто легко та різко з відскоком ударяти по поверхні. 

Унікальність глюкофона

Особливістю інструмента є його вплив на сенсорну систему людини. Йдеться не лише про звук, а й про візуальну та тактильну взаємодію. Незвичайний дизайн у вигляді летючої тарілки та вібрації, що виходять під час звучання, мають безпосередній розслабляючий вплив на людське тіло. 

Завдяки компактному розміру та невеликій вазі його можна носити із собою.

Глюкофон — самодостатній і загадковий інструмент, звучання якого часто плутають із тибетськими чашами. Попри зовнішній вигляд та містичне звучання, це сучасний музичний девайс, що винайшли у 2000-х роках.

Андрій ПЕТРОВ

На правах реклами

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему