Розмір тексту

Спроба № 3: У Полтаві замовили капремонт будівлі ДЮСШ № 4 за 16,9 млн грн

Спортзал ДЮСШ № 4 у Полтаві | Фото: t.me/parhomenkopoltava/9209
Спортзал ДЮСШ № 4 у Полтаві | Фото: t.me/parhomenkopoltava/9209

12 квітня управління капбудівництва Полтавського міськвиконкому уклало договір з капремонту будівлі КЗ «Полтавська дитячо-юнацька спортивна школа № 4» на вул. Юліана Матвійчука (Пушкіна), 155.

Замовлення отримало ТОВ «Полтаварайагробуд», яке стало єдиним учасником тендера з пошуку підрядної компанії. Компанія без торгів скинула 1,1 млн грн від очікуваної вартості й за 16,9 млн грн та 10 місяців часу зголосилася виконати наступні роботи:

  • замінити частину дерев’яного міжповерхового перекриття на монолітне залізобетонне;
  • відновити зовнішню вертикальну гідроізоляцію будівлі та виконати ремонт фасаду;
  • виконати електромонтажні роботи, а також оновити системи водопостачання, каналізації, опалення та вентиляції;
  • облаштувати найпростіше укриття в підвальному приміщенні будівлі;
  • виконати опорядження внутрішніх приміщень;
  • облаштувати вхідну групу з врахуванням вимог інклюзивності;
  • виконати благоустрій прилеглої території.

Відповідні роботи впродовж червня-вересня 2023 року запроектував інженер Юрій Дрижирук. Його розробку вартістю 1 млн 235 тис. грн перевірили експерти Олексій Верба, Сергій Мурза, Олександр Огурцов, Сергій Приведенний та Наталія Цвєткова з ТОВ «Експертиза ЗО».

Товариство «Полтаварайагробуд» засноване у серпні 2009 року. Наразі власником та керівником компанії є Олександр Голобородько. На початку 2024 року у компанії змінився директор (був Олександр Даценко), та співвласники (були Микола Васюха, Олександр Даценко, Павло Оленєв та Валентина Яланська).

З часів появи Prozorro «Полтаварайагробуд» не отримувало значних бюджетних замовлень — лише встановлювала двері вартістю у декілька тисяч гривень.

Будівля ДЮСШ № 4

Нагадаємо, це вже третя спроба управління капбудівництва замовити капремонт ДЮСШ № 4. Перша спроба у листопаді 2023-го провалилася через критику «Полтавщини» щодо можливої переплати на будматеріалах. У січні друга спроба провалилася через увагу робочої групи «Прозорість та підзвітність» та аудиторів.

У перших двох тендерах єдиним учасником ставало ТОВ «Віп Білдінг Компані». В перший раз компанія запропонувала знижку у 600 грн, у другий — в 96 тис. грн. Збільшення знижки до 1,1 млн грн можна вважати проміжним позитивним результатом.

Водночас, якщо переглянути кошторис, то по більшості позицій, які ми порівнювали у листопаді, немає зменшення ціни — навіть навпаки. Хіба що тепловентилятори Proton EL 12 компанією «Полтаварайагробуд» по 56,1 тис. грн. «Віп Білдінг Компані» пропонував їх по 87,2 тис. грн, тоді як їх ринкова ціна — 47,4 тис. грн.

Іншими словами, якби на тендери УКБ хоч іноді заходило більше однієї компанії, то місто отримувало мільйонну економію. Проте, у будівельних тендерах, які проводить Полтава, простежується чітка тенденція щодо відсутності конкуренції. Цьому сприяють чиновники, які виставляють мінімально можливі терміни подачі пропозицій від потенційних учасників в один тиждень.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему