Розмір тексту

Транспортна карта «Гаманець» у Полтаві: як поповнити та як користуватися

Сьогодні в Полтаві, як і в багатьох інших українських містах, діє безконтактна форма розрахунків у громадському транспорті. Для оплати проїзду використовуються банківські картки, два види проїзних та е-квиток «Гаманець». Останній варіант є найзручнішим і найвигіднішим. Розповідаємо, як працює транспортна картка, де її купити та як швидко поповнити баланс.

Що таке картка «Гаманець», і в чому її переваги

Транспортна карта Гаманець — це пластиковий квиток, що використовується для оплати проїзду шляхом валідації на спеціальному пристрої, встановленому в салоні. У разі розрахунку банківською карткою або через NFC на смартфоні одна поїздка коштує 10–12 грн (залежно від виду транспорту та маршруту), у випадку оплати е-квитком — 9 грн в усіх комунальних автобусах і тролейбусах. Вартість проїзду у приватному автобусі становить 12 грн. До речі, одноразових талонів з QR-кодом у Полтаві наразі немає.

Оплативши проїзд карткою «Гаманець», «Комунальним» або «Єдиним» проїзним, пасажири мають право протягом 35 хвилин з моменту її сканування пересісти на інший транспорт без доплати. Мінімальний час пересування до наступної валідації — 5 хвилин. Після розрахунку банківською карткою після пересадки проїзд потрібно оплатити заново. 

Де купити та як поповнити транспортну картку

Придбати е-квиток для проїзду в комунальному транспорті та приватних автобусах можна за адресою: вул. Гоголя, 12 (фоє офісного центру). Пункт продажу працює щоденно з 9 до 18 години. Вартість неіменної пластикової картки — 50 грн. Ціна однакова для всіх. Максимальна сума поповнення становить 5000 грн. Термін дії — 5 років.

Швидко поповнити транспортну картку у Полтаві можливо в кілька способів, зокрема:

  • онлайн через електронні платіжні платформи, такі як Portmone;
  • за допомогою інтернет-банкінгу;
  • готівкою через термінали обслуговування.

Щоб переказати кошти на баланс е-квитка на сайті або в мобільному застосунку Portmone, потрібні лише гаджет з доступом в інтернет і дійсна банківська картка VISA, MasterCard або «Простір». Алгоритм поповнення дуже простий та складається з таких кроків:

  1. Знайдіть у каталозі послуг розділ «Транспорт», вкажіть регіон — «Полтава та обл.».
  2. У переліку компаній оберіть «Полтавську картку».
  3. Введіть її номер, суму та натисніть кнопку «Оплатити».
  4. Вкажіть email і реквізити банківської картки, з якої мають бути списані гроші (16-значний номер, код CVV2 та термін дії).
  5. Підтвердьте транзакцію.

Кошти на баланс зараховуються протягом 8–48 годин. Платіжна послуга доступна зареєстрованим і незареєстрованим клієнтам Portmone. 

Користувачі, що пройшли реєстрацію та увійшли в особистий кабінет, мають змогу під час оплати зберегти шаблон і надалі поповнювати e-квиток без введення його номера та реквізитів банківської картки, а також налаштувати автоматичне списання коштів. Крім того, на Portmone зручно розраховуватися за комунальні послуги, інтернет і телебачення, поповнювати мобільний та сплачувати деякі види податків. Найбільший плюс платформи — можливість здійснювати регулярні транзакції лише за пару кліків і значно заощаджувати час.

Андрій ПЕТРОВ

На правах реклами

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему