Розмір тексту

У Полтаві чоловік систематично порушував припис на заборону спілкування із дружиною та отримав умовне покарання

Жінка через постійне психологічне насилля та образи пішла від чоловіка, але він продовжував їй надсилати повідомлення із погрозами та шукав зустрічі для спілкування. Тому потерпіла звернулася до правоохоронців, які видали чоловіку припис на заборону спілкуватися та наближатися до неї

14 березня Ленінський райсуд Полтави виніс вирок Олександру Дрозду за невиконання обмежувального припису на заборону спілкування із дружиною. Попри заборону чоловік протягом місяця продовжував надсилати повідомлення жінці, приходив до її квартири та намагався із нею спілкуватися. За таке порушення суд призначив Дрозду умовне покарання. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Ще у грудня 2023-го дружина Олександра Дрозда звернулася до суду через те, що чоловік вчиняв відносно неї психологічне насилля та переслідував її. У листопаді 2023-го жінка забрала доньку та пішла від чоловіка, через постійні сварки, образи та погрози з боку Олександра. Чоловік став агресивним, погрожував фізичним насиллям жінці та її рідним, а також погрожував відібрати дитину. Крім того, переслідував її, чекав біля роботи і дитячого садочка.

Крім того, з листопада до грудня 2023-го поліцейські двічі складали на Олександра Дрозда терміновий заборонний припис щодо наближення та спілкування із дружиною. Але чоловік їх порушував.

Тому жінка звернулася до суду, який виніс заборону для Олександра Дрозда на спілкування, листування, наближення до його дружини. Проте, чоловік протягом грудня 2023-го та січня 2024-го систематично порушував цю заборону. Майже кожного дня Дрозд писав повідомлення дружині у Viber, одного дня надіслав понад 100 повідомлень. Також у період заборони чоловік приходив за місцем проживання дружини та намагався потрапити до неї в квартиру, кричав та стукав у двері.

Чоловік провину визнав та підтвердив обставини. Суд визнав винним Дрозда та призначив йому 1 рік обмеження волі, але від відбування покарання його звільнили з іспитовим строком — 1 рік. Також протягом 3 місяців чоловіку заборонено наближатися ближче ніж на 50 метрів до місця проживання та перебування дружини, заборонено листування, телефонні переговори та інші контакти через засоби зв'язку чи електронних комунікацій особисто або через третіх осіб. Крім того, чоловік має пройти програму для кривдників.

Наразі вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений в Полтавському апеляційному суді протягом 30 днів з моменту його проголошення.

Зауважимо, що Олександр Дрозд у березні 2024-го року притягався до адмінвідповідальності за зберігання наркотиків - PVP. Наразі із сайту Судової влади відомо, що подружжя знаходиться на стадії розлучення.

Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему