Розмір тексту

КАТП-1628 планує автоматизувати роботу з боржниками, оформивши підписку на новий софт за 570 тис. грн на рік

Нове хмарне програмне забезпечення має старе на базі російської 1С та покращити автоматизовану роботу з боржниками для претензійної роботи

Полтавське КАТП-1628, основною функцією якого є вивезення та захоронення побутових відходів, оголосило про намір оформити підписку на хмарне програмне забезпечення Wetoo тернопільської компанії VinkSoft. Очікувана вартість закупівлі склала 570 тис. грн у розрахунку на 1 рік користування ПЗ — тобто 47,5 тис. грн на місяць.

На позаминулому засіданні Полтавського міськвиконкому член комітету Олексій Чепурко розкритикував цей намір:

- Підприємство сидить на постійних дотаціях із міського бюджету — у нього немає власних коштів. Але при цьому керівництво спрямовує 570 тисяч гривень на безглузду закупівлю. Виявляється, це всього-на-всього доступ до програмного забезпечення. Доступ, а не сама програма! І це при тому, що у них є програмне забезпечення, яким вони користуються безкоштовно.

На підприємстві у коментарі «Полтавщині» так пояснили потребу саме в оренді програмного забезпечення:

- Існуюча програма для обслуговування населення розроблена 2009 році і була розрахована на 25 тисяч споживачів у приватному секторі. Наразі абонентська база зросла до 140 тисяч. Обслуговувати таку кількість дуже складно, тим більше, що ПЗ працює на базі російської програми 1С.

Щоб купити нову програму, потрібно витратити 1-1,5 млн грн: облаштувати захищену серверну кімнату, побудувати мережу, взяти на роботу системного адміністратора із зарплатою від 20 тис. грн та фахівців із підтримки білінгової платформи із зарплатою від 20-30 тис. грн.

Зі зростанням клієнтської бази зростає й дебіторська заборгованість. Тестування нового ПЗ показало результат: автоматизовано опрацьовано 500 боржників за 3 тижні, їм автоматично сформовані та направлені листи із попередженням.
Щодо проблеми збереження інформації, то на підприємстві запевнили, що кожного місяця, після нарахування плати за послугу, буде створюватись резервна копія. А самі данні будуть зберігатися на платформі української компанії, яка є розробником програми M.E.Doc.

До слова, перша спроба замовити ПЗ Wetoo у полтавських комунальників виявилася невдалою — на тендер у лютому не зайшла жодна компанія, в першу чергу сам VinkSoft.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему