Розмір тексту

У Полтаві відкрили виставку опішнянського гончарства

В Полтавському художньому музеї імені Миколи Ярошенка відкрили виставку гончарних робіт та майстрів Опішнянського державного художнього ліцею імені Василя Кричевського

Роботи створені за мотивами творчості Марії Примаченко – української народної художниці. Виставка «Правічна дивина» присвячена 115-річчю з дня народження мисткині. Про це повідомили на сайті Полтавської міськради. 

На виставці представлені гончарні вироби понад пів сотні авторів та військові артоб’єкти: гільзи, тубуси від гранатометів, ящики від боєкомплектів розмальовані вчителями та учнями художнього ліцею. На відкритті виставки, 12 січня, провели аукціон задля збору грошей на потреби військових. Виставка «Правічна дивина» триватиме три тижні. 

Нагадаємо, що 17 січня впродовж дня охочі зможуть безплатно відвідати та сфотографуватися з експонатами у музеях Полтави. Таким чином місцеві музейники увосьме підтримають міжнародний флешмоб «День музейного селфі». Учасники акції можуть опублікувати селфі на своїх облікових записах у Facebook чи Instagram із хештегами  #MuseumSelfieDay та #MSDPoltava2024. Автор найкращого фото отримає набір «Полтава туристична». 

При фотографуванні експонатів заборонено використовувати спалах, адже це шкодить музейним раритетам. Також музейні селфі не можна використовувати як інструмент політичної агітації чи протиборства. 

Ольга ГРИНЕНКО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему