Розмір тексту

Каплін хоче звільнити Ямщикову, але більшість депутатів проти цього

Сергій Каплін зареєстрував звернення щодо скликання позачергової сесії зі звітом Катерини Ямщикової

Сьогодні депутат Полтавської міськради Сергій Каплін у канцелярії Полтавської міської ради зареєстрував звернення щодо проведення сесії, на якій 8 січня має прозвітуватися за свою роботу секретар міськради Катерина Ямщикова. Підставою для звіту стала невдала, на думку депутата, робота команди Ямщикової у сфері ЖКГ і загалом проблемний стан справ у місті.

— На нараді Катерина Ямщикова сказала, що в неї не виходить домогтися від «Полтаватеплоенерго» платити податки у Полтаві. Вони продовжать 30 млн грн податків платити у Решетилівці. Мешканці Вороніна другу добу сидять без світла, а Катерина Ямщикова заявила, що це проблема водоканалу. Що вже говорити, якщо за півроку, вони не можуть замінити 2 квадратних метри плитки на вході у міськраду, через яку перечіпляються люди.

Виконувати обов’язки секретаря повинен представник президентської команди. Ця вертикаль повинна працювати у військовий час. Хай міська рада визначиться хто буде: Світлана Нестуля, Сергій Іващенко, чи Сергій Марюхненко.

Проблемами Ящикової в тому, що вона сіла не в той поїзд. Її поїзд був у Верховну раду, там можна п****ти. А на посаді мера потрібно п****чити.

Втім, більшість депутатів та усі фракції у Полтавській міськраді проти такої ініціативи. Окремі наші співрозмовники з фракцій «Слуга народу» та «Рідне місто» повідомили, що не вбачають необхідності у заміні секретаря. Хоч зі звітом, хоч без нього. Також відомо, що Катерина Ямщикова влаштовує й найбільшу фракцію у міськраді «За Майбутнє».

Таку позицію можна пояснити тим, що якщо й замінити Катерину Ямщикову на когось іншого з фракції «Слуга народу», то саме цей депутат буде уособлювати владу у місті, а значить і відповідати за усі проблеми у ньому. Бажаючих на цю роль в жодній фракції поки не має.

Нагадаємо, що 28 липня Катерини Ямщикову депутати обрали секретарем міської ради замість Андрія Карпова.

Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему