Розмір тексту

Які продукти найчастіше обирають на святковий новорічний і різдвяний стіл? ТОП 7

Українці дуже полюбляють святкувати новорічно-різдвяні свята. Всі, від малечі до дорослих, ретельно готуються: купують подарунки, прикрашають оселю та намагаються позбутися старого мотлоху.

Перед святкуванням та під час нього українці зустрічаються з рідними та близькими людьми, тому часто такі зустрічі відбуваються за святковим столом. Саме на Новий рік і Різдво люди дозволяють собі посмакувати делікатесами, у яких відмовляли собі весь рік.

Топ 1 – солодощі

Вже в листопаді починають скуповувати смачні та шоколадні адвент календарі для дітей та дорослих, щоб робити більш урочистим відлік до такого очікуваного свята. Також на кожному святковому столі можна зустріти шоколадні смаколики, традиційну випічку, цукерки з марципаном і з листівками-передбаченнями. Солодощі – це дарунок номер один від святого Миколайчика, саме цукерки та шоколадки Чудотворець підкладає слухняним дітям під подушку. Однак і Новий рік не обходиться без ласощів. Пропонуємо зробити свято ще цікавішим для ваших дітей, рідних і друзів.

Топ 2 – сири

Мабуть, святкового стола без сиру не буває. Оскільки на Новий рік і Різдво вибирають найсмачніші продукти, то часто купують твердий сир пармезан. Це відомий італійський продукт, який часто називають парміджано-реджано. Сир відомий своїм пікантним смаком і міцним, солоним і горіховим смаком. Він витримується тривалий період часу, зазвичай від 18 до 36 місяців. Продукт часто натирають та додають у макарони, додають в різні страви та смакують шматочками. Є також схожі сири, такі як Грана Падано, які є менш дорогою альтернативою. Все більшої популярності набирає незвичний коричневий карамельний сир брюност гудбрандсдален з солодко-солоним смаком. З нього виготовляють сирний соус, а також куштують з кавою і додають в салати з морськими делікатесами.

Топ 3 – шинка

Останнім часом все більшої популярності набирає іспанський хамон і італійське прошутто, які є найбільш смачним в’яленим м’ясом серед шинок. Прошутто витримується менше ніж рік, на відміну від іспанського делікатесу, тому воно більш соковите, але за смаковими властивостями два продукти дуже різняться. Для того щоб спробувати два види сировʼяленого мʼяса, варто замовити їх з доставкою по Україні.

Топ 4 – ковбаси елітних сортів

До будь якого фуршету, а також на новорічний святковий стіл підійдуть елітні сорти ковбас, такі як чорізо, сальчічон, фует. Рекомендується скуштувати різні види сиров'ялених ковбас, для того щоб обрати, яка буде вам більше до смаку. Найчастіше виготовляються вони зі свинини, але також є і з м'яса дичини (кабана, оленя). Продукція може містити різну кількість спецій (паприка, часник, трави), а також нерідко покривається їстівною білою пліснявою, яка надає грибного аромату та присмаку.

Топ 5 – оливки

Для святкового столу можна вибрати й цікавіші варіанти, ніж звичайні мариновані оливки, а саме оливки, фаршировані апельсином або мигдалем, наприклад. Таке поєднання здивує гостей і зробить свято більш різноманітним.

Топ 6 – в’ялені томати

Дуже смачні закуски виходять з додаванням в’ялених томатів. Одне з найсмачніших поєднань – тост або багет з крем-сиром, авокадо з лимонним соком і в’ялена помідорка зверху.

Топ 7 – паштети

З паштетами можна приготувати неймовірну кількість закусок, які будуть кардинально різні за смаком. Є паштети з хамону, лосося, тунця, косулі, кабана та безліч інших видів дичини чи риби. 

Рекомендуємо спробувати саме на Різдво чи Новий рік такі незвичні і елітні продукти, щоб повністю відчути святковий настрій, та загадати бажання, яке обов'язково здійсниться!

Андрій ПЕТРОВ

На правах реклами

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему