Розмір тексту

Полтавський райсуд призначив 13 тис. грн штрафу поліцейському, який мав передати колегам хабар від сусіда

Поліцейський-хабарник Максим Дрига відбувся штрафом
Поліцейський-хабарник Максим Дрига відбувся штрафом

Полтавський районний суд оштрафував на 12 тис. 750 грн поліцейського, який ніс колегам 6000 грн хабара від свого сусіда

18 червня 2018 року Полтавський райсуд оштрафував поліцейського Максима Дригу на 12 тис. 750 грн. Правоохоронець обіцяв своєму сусіду, якого напередодні зупинили патрульні за керування автомобілем у нетверезому стані, що за 6000 грн хабара «відмаже» сусіда від покарання.

16 лютого в селі Гожули водія Андрія Негребецького зупинили поліцейські для перевірки документів. Причиною зупинки було те, що водій був не пристебнутий паском безпеки. Після перевірки документів чоловіка запросили до поліцейського автомобіля, щоб пройти перевірку на наявність алкоголю у крові.

Згідно з Єдиним реєстром судових рішень, під час розмови Андрія Негребецького з поліцейськими до них підійшов співробітник поліції Максим Дрига, який є сусідом водія та знайомий з поліцейськими. Максим Дрига, дізнавшись про причину зупинки свого сусіда, вирішив шляхом обману заволодіти коштами свого сусіда Андрія Негребецького.

Максим Дрига почав переконувати сусіда в тому, що за непритягнення до відповідальності необхідно надати правоохоронцям 6000 грн та він може в цьому допомогти — буде посередником. Таким чином поліцейський Дрига підбурював свого сусіда до надання хабара.

Андрій Негребецький, знаючи що Максим Дрига є працівником Диканського відділення поліції, погодився на пропозицію горе-правоохоронця. 19 лютого близько 13:00 чоловік передав поліцейському Дризі 6000 грн, після чого відбулося затримання останнього співробітниками СБУ.

26 лютого суддя Алла Чуванова, на прохання слідчого, відпустила Максима Дригу під особисте зобов’язання (підписка про невиїзд).

Версія потерпілого

Зазначимо, на опублікованому відеозаписі розмови полтавського активіста Дмитра Бурмак та водія Андрія Негребецького, останній розповів, що патрульні, щоб не складати протокол, запропонували водію «вирішити питання на місці». Вони спитали, чи знає чоловік когось із їхніх колег, хто міг би за нього поручитися. Той назвав свого сусіда — Максима Дригу. Поліцейські самі дали номер телефону цього поліцейського, щоби затриманий із ним зв’язався. Саме після дзвінка Дрига підійшов на місце події.

Кадр з відео Дмитра Бурмаки Кадр з відео Дмитра Бурмаки

Версія слідства

У Єдиному реєстрі судових рішень зазначено, що Максим Дрига не лише сам запропонував допомогти сусіду, але й вчинив шахрайські дії по відношенню до нього, адже не збирався передавати 6000 грн колегам, а хотів їх привласнити.

Оскільки Максим Дрига визнав свою провину та співпрацював зі слідством, то суд визначив йому покарання у вигляді 12 тис. 750 грн штрафу. Крім того, правопорушника звільнили з посади поліцейського.

Нагадаємо, що 20 травня у Полтаві співробітники внутрішньої безпеки ГУНП у Полтавській області затримали під час отримання 26 тис. грн хабара двох майорів, співробітників Полтавського та Карлівського відділів поліції.) Горе-поліцейські отримали хабар за непритягнення злочинця до відповідальності за пограбування.

Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему