Розмір тексту

Михайло Андрусенко: «Кількість загиблих у надзвичайних ситуаціях зменшилася»

Михайло Андрусенко
Михайло Андрусенко

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Михайло Андрусенко підвів своєрідний підсумок того, що відбулося на Полтавщині в 2009 році, а також вказав на основні шляхи попередження надзвичайних подій

— Головне, що  є позитивного за 2009 рік – зменшення  кількості загиблих від надзвичайних подій чи ситуацій. За 11 місяців 2009 року в нас сталося 7 надзвичайних ситуацій та, що радує, кількість загиблих зменшилася. Взагалі ж, надзвичайні ситуації мають сезонний характер: влітку – на воді, взимку – це ожеледь і т.д.

Ситуація на дорогах контрольована. Коли погода погіршилася, ми припинили рух міжміських автобусів. Звісно, що багатьом людям прийшлось здавати свої квитки, вони були незадоволені, але подібне рішення було необхідним. Що стосується холодів, то скажу: за попередніми даними загинула одна людина в області через переохолодження. Але це лише попередні дані. Бо людина померла біля свого будинку, це міг бути серцевий напад.

Прокоментував Михайло Андрусенко й вибух, що стався у житловому будинку в Лубнах.

— Так, дійсно в Лубнах стався вибух в житловому будинку. Зараз ведеться слідство, яке виявить його причини. Однією з головних версій є вибух газу. Внаслідок вибуху постраждали 4 людини. Вони перебувають зараз у задовільному стані.

І наостанок згадав Михайло Андрусенко й про сумнозвісну зимову рибалку, яка часто закінчується дуже негативними наслідками для любителів екстриму.

— Кожного року ми готуємося до такого ось «рибальського  періоду». Люди часто не розуміють усієї небезпеки ситуації, а в нас немає закону, який би забороняв таку рибалку. На сьогодні вже є жертви: у Комсомольську загинув чоловік під час такої ось рибалки. Взагалі, кожна рятувальна операція нам обходиться в копієчку. Одна година роботи вертольота – це 8 тисяч гривень, а для рятувальної операції зазвичай потрібно 2-3 години.

Сергій ДЗЕХ, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему