Розмір тексту

Радикали намагаються розхитати ситуацію на КП «Полтавафарм», який ледь не довели до банкрутства

Днями в соцмережі Facebook з’явився пост з нібито зверненням працівників КП «Полтавафарм» негативного змісту, де зокрема різко розкритиковано діяльність в.о. керівника комунального підприємства Валерія Прядка. Ми вирішили розібратись що до чого.

КП «Полтавафарм»: реалії

Працівники КП «Полтавафарм» категорично відкидають, що вищезгаданий лист було написано за їхньої участі. Більше того, співробітники наголосили, що ситуація на підприємстві навпаки, всупереч заявленому у анонімній кляузі, значно покращилася за час поки його очолює Валерій Прядко.

Позитивна динаміка, зокрема, помітна в значному збільшенні економічних показників. Рентабельність мережі зросла у декілька разів. Поруч із тим постійно збільшується й кількість аптек. В мережі запроваджено ряд соціальних програм. Дешевше придбати ліки в пунктах «Полтавафарму» можуть пенсіонери, ветерани-воїни АТО та інші пільговики.

Полтавці по всій області та Полтавському району також особливо відзначають появу аптечних пунктів у селищах, де раніше купити ліки взагалі було неможливо. Однією з перших таких аптек став пункт у с. Рибці, який обіцяли відкрити протягом останніх 10 років всі кандидати в мери міста.

За словами керівництва КП «Полтавафарм», підприємство готове продовжувати відкриття таких самих пунктів і в інших віддалених від міста селищах, зокрема, таких як: Яківці, Вороніна, Лісок. Окрім комунального підприємства свої аптечні пункти тут не хоче відкривати жодна з комерційних мереж, адже для них це не вигідно.

Окрім того, сьогодні «Полтавафарм» вперше за кілька останніх років почала сплачувати в бюджет області кошти. Нині КП віддає до облбюджету, окрім планових надходжень, ще й борги нарощені попереднім керівництвом з рядів «регіоналів». А це не багато не мало — 1 млн грн.

Варто зауважити, що самі працівники «КП «Полтавафарм» перебувають у шоковому стані. Коли їх ознайомили зі змістом листа написаного від їхнього імені всі одностайно заявили, що нічого такого не чули й не бачили і тим паче не підписували, адже вся інформація подана в «документі» — чистої води дезінформація і брехня. Резонанс цей лист викликав і в соцмережах. Працівники підприємства відстоюють свого керівника.

Радикали Ляшка розхитують ситуацію, щоб забрати контроль над комунальною фарммережею

Наразі радикали Олега Ляшка всіляко дискредитують роботу підприємства, аби перебрати нтроль. Є всі підстави вважати, що фейковий лист «працівників підприємства» є політичним замовленням саме цієї політичної сили. Утім серед підписантів немає жодного працівника підприємства, а колишня бухгалтер, прізвище якої стоїть під цим «документом», запевняє, що вперше чує про ці «папірці» і нічого не підписувала.

Атака по всіх фронтах

За допомогою «ширки» в міськраді регіонали вже почали вставляти палиці в колеса КП «Полтавафарму». Так, міська влада навідріз відмовляється продовжувати договори оренди на приміщення, які винаймає підприємство під аптечні пункти в медзакладах, зокрема у малих та віддалених селищах, таких як Рибці. У той час, коли на відміну від комерційних аптечних мереж, «Полтавафарм» докладає зусиль, щоб зробити аптеки ближчими до людей — екс-регіонали в міській раді усіляко перешкоджають соціальним ініціативам. У цей же час радикали в облраді підготували провокацію з фейковим листом від нібито працівників та вимагають зібрати профільну комісію.

Олексій ПИСАРЕВСЬКИЙ, журналіст газети «Іскра СДП»

На правах реклами

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему