Розмір тексту

Олександр Біленький: Пам’ятник героям Небесної Сотні затвердять лише у діалозі з громадськістю

Члени ініціативної групи, а це архітектори, учасники Майдану, громадські діячі, закликали депутатів обласної ради не поспішати ухвалювати перший-кращий проект

Голова обласної ради Олександр Біленький зустрівся з активістами Громадського форуму, які займаються проведення конкурсу на кращий проект пам’ятника подіям і учасникам Революції Гідності у Полтаві. Його мають встановити перед будівлею Полтавської обласної ради. Про це повідомили у прес-службі Полтавської облради.

Під час зустрічі, у якій також взяли участь заступник голови обласної ради Анатолій Ханко, депутати Руслан Рогов і Валерій Прядко, обговорили питання публічності і відкритості проведення конкурсу. Члени ініціативної групи, а це архітектори, учасники Майдану, громадські діячі, закликали депутатів обласної ради не поспішати ухвалювати перший-кращий проект пам’ятника.

— Поняття Майдану надто широке, щоб його можна було вмістити у одну стелу чи монумент. У цьому проекті потрібно провести велику роботу із залучення фахівців різних галузей мистецтв з усієї України, і можливо навіть із-за кордону, — зазначила під час зустрічі член форуму, кандидат архітектури Оксана Бєлявська.

На думку активістів, до конкурсу важливо допустити не лише іменитих скульпторів і архітекторів, а й молодь, з креативним баченням. Учасники обговорення домовились — найближчого ж часу зібрати круглий стіл, щоб погодити усі пропозиції громадськості щодо конкурсу. І однозначно — відбір має бути публічним.

Олександр Біленький повідомив, що найближчим часом запросить усіх голів депутатських комісій, причетних до цієї теми, для конструктивного діалогу з учасниками форуму.

Раніше деякі представники громадськості обурились тим, що їх не запросили під час прийняття рішення.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему