Розмір тексту

Спостерігачі виявили в ОВК № 145 «мега-порушення» — немає протоколу про видачу виборчих бюлетенів

Протокол, який має висіти на видному місці, — невідомо де, і чи є він взагалі — загадка

Й досі ані кандидати в депутати, ані спостерігачі не можуть ознайомитися в ОВК № 145 із протоколом про видачу виборчим дільницям виборчих бюлетенів. Це являється серйозним, можна сказати мега-порушенням. Про це нам повідомила представник громадської мережі «ОПОРА» Вікторія Нестріляй.

Окрім цього, за її словами, спостерігачі ГМ «ОПОРА» найбільше порушень виявили в ДВК № 193 (144 виборчий округ). Голова ДВК, представник «УДАРу» Валентина Головкова належно не провела підготовче засідання, члени комісії завчасно не розподілили обов’язки, внаслідок чого на дільниці після її відкриття розпочався хаос.

— Також голова ДВК перешкоджала діяльності секретарю дільниці (представник «Батьківщини» Надія Клюка), говорила, що її або вже переобрали, або переоберуть, хоча це входить у функції ОВК, — говорить Вікторія Нестріляй. — Також голова ДВК розпорядилася посадити спостерігачів у кутку, що можна трактувати у якості порушення прав партій та кандидатів. Щоправда, й самі спостерігачі здебільшого проявляють себе вкрай пасивно, сидять, не підходять до кабінок, до столів, не цікавляться ходом голосування. Також можу згадати про недостатнє забезпечення канцелярськими приладами дільниць по 145 ОВК, але з часом це вдалося виправити.

Щодо голови ДВК № 193, то Вікторія Нестріляй для об’єктивності додала:

— На сусідніх дільницях (чи в 188, чи в 189-й) також головою ДВК була представник «УДАРу», але там все було ідеально.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему