Розмір тексту

Кожного року на Полтавщині від раку молочної залози помирає 300 жінок

В області на 10 тисяч жінок семеро хворіє на рак молочної залози

20 жовтня Всесвітній та Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на рак молочної залози. До цієї дати у Полтаві пройшов тематичний «круглий стіл».

Як розповів виконуючий обов’язки директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Юрій Курилко:

— У 2013 році на 10 тисяч жінок семеро захворіли на рак молочної залози. Щороку через цю хворобу передчасно йде із життя близько 300 мешканок нашої області.

До таких невтішних результатів лікування цієї патології, говорять лікарі, призводить, в першу чергу, досить пізнє звернення пацієнток до лікаря, тобто рак молочної залози виявляється на пізніх стадіях. Про це повідомили в прес-центрі ДОЗ Полтавської ОДА.

За словами керівника спеціалізованого закладу — обласного клінічного онкологічного диспансеру Ореста Вовка, велику тривогу викликає збільшення занедбаних випадків — щогодини реєструється два нових. Не останню роль в пізньому зверненні до лікарів грає непоінформованість наших громадян про справжній стан проблеми раку молочної залози.

Фахівці онкологічного диспансеру — завідуючі диспансерним, хірургічним та хіміотерапевтичним відділеннями розповіли про найефективніші методи обстеження, які здійснюються у закладі — мамографію чи ультразвукове дослідження. Ці сучасні методи медичної діагностики дозволяють виявити захворювання молочної залози на початковій стадії, а це в свою чергу є запорукою ефективного лікування.

Ілона ЧОРНОГОР, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему