Розмір тексту

На місці злочину було знайдено... «Мамая»

У очереті був пришвартований катамаран із промовистою назвою «Мамай-1»
У очереті був пришвартований катамаран із промовистою назвою «Мамай-1»

Небайдужий мисливець вказав на факт вбивства вагітної тварини

Завдяки оперативному реагуванню народного депутата України Юрія Бублика (ВО «Свобода») у п’ятницю, 19 вересня 2014 р. покладено край систематичному браконьєрству, випадки якого постійно траплялися на територіях Полтавської обласної громадської організації «Мисливсько-рибальське об’єднання «Кречет» у Новосанжарському районі.

Як повідомив голова ради об’єднання Сергій Шебітько, неодноразово працівники єгерської служби попереджали місцевого фермера Владислаав Ківу, який із друзями В’ячеславом Стеценком (заступник полтавського міського голови), орендарем місцевих ставків Гуржієм Олександром та іншими особами системно займалися браконьєрським відстрілом дичини. Очевидно, маючи можливість підкупу представників контролюючих служб, вищезгадані особи безкарно продовжували свою природоруйнівну діяльність.

Але всьому є межа. Небайдужий мисливець, який побажав залишитись невідомим, котрого можливо навіть силоміць долучили до незаконного полювання, повідомив пана Сергія телефоном про вбивство вищезгаданою компанією вагітної самки Оленя благородного, а також вказав місце знаходження решток тварини.

Рештки самки Оленя благородного

Голова мисливського об’єднання звернувся по допомогу до народного депутата України Юрія Бублика і той, разом із помічниками та активними новосанжарцями, невідкладно прибув у вказану місцевість. Завдяки інформації мисливця, поблизу капітально збудованих домиків на березі озера (що відразу викликало питання про законність забудови) таки було знайдено рештки двох (!) оленів та більше 20 зайців. У холодильнику ж літнього павільйону була знайдена дичина, а на території забудови — сокира і ручний возик із патьоками крові. Все це свідчило, що факт браконьєрства таки відбувся.

Одразу народним обранцем була викликана міліція і прокуратура, також на місце злочину прибули представники районної влади. Під пильним оком журналістів та депутата охоронці порядку почали розслідування. Наразі чоловік, котрий представився сторожем, але не зміг назвати ні власника забудови, ні своїх функціональних обов’язків, вже дає свідчення...

Мамай-1

Цікавим є факт, що у очереті був пришвартований катамаран із промовистою назвою «Мамай-1». Одразу навертаються паралелі із полтавським міським головою та його заступником Стеценком. Інакше з якого доброго дива серед перелісків та озер новосанжарщини так називати плавзасіб. Можливо і Олександр Мамай тут часом відпочиває від «трудів праведних»?

— Ще з весни були відомі випадки браконьєрства Стеценка та його гоп-компанії. Маючи у своєму арсеналі потужну зброю, тепловізори, позашляховики можновладці та їх прихвостні були певні, що сумнівні розваги сходитимуть їм з рук і надалі. Зло не було покаране. Непокаране зло примножується і от трапилось те, що ми маємо зараз. Тому вимагаю ретельного розслідування цього випадку та невідворотнього притягнення до відповідальності всіх причетних до скоєння злочину. Вбивати ж вагітну тварину — це взагалі аморально і негідно людини, — висловив своє обурення нардеп-свободівець.

Прес-служба народного депутата України Юрія Бублика

На правах реклами

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему