Розмір тексту

Студентів-першокурсників посвятили у нафтовики

Напередодні професійного свята — Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості пройшла урочиста посвята першокурсників факультету нафти і газу та природокористування.

Сьогодні держава приділяє значну увагу підготовці фахівців з нафтогазової промисловості. І це не дивно, адже нафта і газ є важливими складовими частинами паливно-енергетичного комплексу держави, а їх достатня забезпеченість гарантує енергетичну незалежність України.

Традиції підготовки фахівців із нафтогазового профілю закладалися спільно з авторитетними фахівцями — членами Української нафтогазової академії, до складу якої у 2005 році було обрано і ректора ПолтНТУ, професора Володимира Онищенка. Сама ж підготовка фахівців в університеті розпочалася ще у 1994 році. Передумовою цьому стало географічне розташування Полтави, що знаходиться в центрі Північно-Східного регіону України, в якому нині видобувається, транспортується та переробляється до 80% нафти й газу всієї країни. На сьогоднішній день для нафтогазової галузі народного господарства України працюють понад 1000 фахівців — випускників ПолтНТУ, а їх підготовку здійснюють такі авторитетні вчені в області геології, гірництва та нафтогазової справи як: професори Володимир Білецький, Микола Зоценко, Юрій Винников та Володимир Блохін.

Ми можемо з впевненістю сказати, що саме ПолтНТУ у співпраці зі своїм структурним підрозділом Полтавським нафтовим геологорозвідувальним технікумом готують весь кадровий потенціалу для провідних розвідувальних, бурових, видобувних, транспортувальних та переробних підприємствах держави і світу. Співпраця між Полтавським нафтовим геологорозвідувальним технікумом та ПолтНТУ розпочалася ще у 2012 році, коли колектив найпотужнішого технікуму України довірив свій подальший розвиток ректору ПолтНТУ Володимиру Онищенку. Директор ПНГрТ Володимир Лук’янець та заступники Любов Шумська і Іван Бадула відмітили:

— Проведення такого свята є надзвичайно гарною традицією, адже посвята у студенти факультету нафти і газу та природокористування відбувається саме у дні професійного свята. Ми пишаємося випускниками ПНГрТ та ПолтНТУ адже сьогодні вони стають працівниками однієї з найбільш провідних галузей України. Такими успіхами ми можемо завдячувати керівництву ПолтНТУ. Адже саме ректор університету спрямовує наші колективи на потрібний шлях розвитку та вдосконалення. І наш колектив відчуває впевненість та бачить перспективи у майбутньому.

В урочистій посвяті взяли участь почесні гості, більшість яких є випускниками ПолтНТУ, які займають керівні посади у провідних підприємствах нафтової, газової та нафтопереробної промисловості регіону, адміністрація факультету та технікуму.

ПолтНТУ: студентів-першокурсників посвятили у нафтовики

Надзвичайно важливою є співпраця між університетом та Всеукраїнською спілкою буровиків. Заступник начальника управління ПВО Науково-виробничого об’єднання «Бурова техніка» Роман Галушка зазначив:

— Сьогодні, дивлячись на велику родину студентів факультету нафти і газу та природокористування, можу впевнено сказати, що майбутнє нафтогазової промисловості за вами, дорогі студенти. Тому бажаю вам наснаги у навчанні, максимально отримувати якісні та сучасні знання, які поєднані з практичною підготовкою.

ПолтНТУ: студентів-першокурсників посвятили у нафтовики

Нині в університеті діє навчально-виробничий центр ПолтНТУ на базі газопромислового управління «Полтавагазвидобування» дочірньої компанії «Укргазвидобування» Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України». Така співпраця університету з виробництвом забезпечує організацію заходів із поєднанням навчального процесу з практичною діяльністю, спільна розробка, виконання й упровадження результатів науково-технічних та інженерних робіт, які поглиблять практичну підготовку студентів ПолтНТУ для нафтогазового сектору.

Заступник директора НВГУ ПолтаваНафтоГаз Олег Салін подякував науково-педагогічному колективу та особисто ректору ПолтНТУ за відмінну підготовку фахівців у нафтогазовій промисловості:

— Вчасно зорієнтувавшись, що основний регіон нафтогазовидобування змістився із західної до центральної частини України, у ПолтНТУ організовано навчання спеціалістів для нафтогазового комплексу. Сьогодні ми запрошуємо на роботу студентів саме цього вишу, адже з числа 180 геологів нашої компанії — більше ніж 20 працівників — випускники Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка.

Наприкінці привітань факультету нафти і газу та природокористування вручили сувенір, який символізує співпрацю. До найщиріших побажань успіхів та наснаги майбутнім нафтовикам приєднався і декан факультету нафти і газу та природокористування, д.т.н., професор Анатолій Павленко:

— На сьогоднішній день факультет нафти і газу та природокористування відзначається високими результатами діяльності, і є одним з найбільш популярних факультетів серед абітурієнтів. Ми постійно відчуваємо підтримку ректора ПолтНТУ, професора Володимира Онищенка, який чудово розуміє важливість та актуальність наших спеціальностей. Саме за його підтримки на факультеті за останні роки відкрито нові актуальні спеціальності: «Теплоенергетика», «Геологія», «Гірництво».

За доброю традицією факультету першокурсники були посвячені в нафтовики справжньою нафтою, видобутою на Полтавщині.

Маргарита ЛУБКОВА, фахівець інформаційно-аналітичного центру

На правах реклами

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему