Розмір тексту

Екс-регіонали звинуватили «Батьківщину» у зриві сесії Полтавської облради

У нарадчій кімнаті керівник депутатської групи «Полтавщини» заявив керівникові фракції «Батьківщина», що вони унеможливлюють роботу сесії

Сьогоднішня перерва у роботі 24 сесії Полтавської облради через повідомлення про замінування передбачено «підірвала» конструктивну роботу сесії.

Так, після перерви депутати навіть не спромоглися проголосувати за матеріальну допомогу особам з обмеженими фізичними можливостями та ветеранам війни. Перше голосування — 60 депутатів при необхідній кількості в 61 голос. Головуючий Володимир Марченко запропонував провести контрольне голосування — у залі виявилося 72 депутати. Такою ж кількістю народні обранці підтримали попереднє рішення.

Далі були тільки провальні голосування — депутати не прийняли наступні рішення:

youtubeeogg6x.jpg

Володимир Марченко сказав, що перед сесією була погоджувальна рада, тому неприйняття рішень — це особисті рішення кожного депутата, які він поважає. Натомість голова депутатської групи «Полтавщина» Олександр Удовіченко запропонував оголосити перерву і зустрітися керівникам фракцій, щоб з’ясувати, що відбувається. Депутат із групи «Європейський вибір» Анатолій Шкарбан нагадав, що перерва уже була і частина депутатів вже поїхала, тому потрібно працювати далі за наявності в залі кворуму для прийняття рішень.

Однак перерву таки оголосили. Після того, як керівники фракцій повернулися до залу, «Полтавщина» з’ясувала у керівника фракції СПУ Степана Бульби про подробиці перемовин.

youtubefmvdaz.jpg

— Олександр Удовіченко звинуватив керівника фракції «Батьківщини» Юрія Шляхового, що вони не голосують за питання, показують свою силу, — повідомив він. — В «Батьківщині» сказали, що їх не влаштовує керівник комунального підприємства. Але, якщо не влаштовує, порушуйте це питання у залі, а не зривайте сесію. Наприклад, аеропорт у Полтаві — чи не єдиний такий аеропорт, який вижив і працює. І якщо у депутатів є претензії до якогось керівника, то робіть аудит його діяльності, але роботу сесії потрібно продовжувати.

В кулуарах думки серед депутатів розділилися: інші говорили, що депутати вже нічого не встигнуть, тому потрібно їхати, інші налаштовані на продовження роботи.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Матеріали по темі:

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему