Розмір тексту

Сесія Полтавської обласної ради розпочалася з блокування трибуни

Протест перед трибуною
Протест перед трибуною

24 сесія Полтавської обласної ради розпочалася тим, що деякі представники громади заблокували трибуну

Ще до «замінування» будівлі Полтавської обласної ради, 24 сесія розпочиналася начебто спокійно. В сесійній залі було зареєстровано 91 депутат. Але після того, як пролунав державний гімн і мала початися сесія, деякі полтавці заблокували трибуну і почали оголошувати свої вимогу від депутатів. Вони хотіли, щоб хтось з депутатів обласної ради вніс в порядок денний питання про скасування умов типової форми контракту, (п.6.3) який був розроблений та прийнятий рішенням сесії обласної ради від 23 червня 2010 року. Полтавці, які заблокували трибуну, наголошували, що за цим контрактом інформація про заробітну плату працівників комунальних підприємств є конфіденційною і виходячи з цього керівники комунальних підприємств отримують десятки тисяч гривень в місяць.

Сесія облради

Сесія облради

На документі виділено скандальний пункт про конфіденційністьНа документі виділено скандальний пункт про конфіденційність (збільшити)

Деякі депутати були проти того, що активісти вийшли до трибуни, просили їх заспокоїтися та сісти. Зокрема, не зривати сесію просив перший заступник голови облради Володимир Марченко, який вів сесію. 

youtubec6fdci.jpg

youtubea967ul.jpg

Через певний час депутат обласної ради Юрій Кривошеєв погодився написати заяву на ім’я Володимира Марченка з проханням внести в порядок денний те питання, що вимагали полтавці. Але у той час, коли депутат Кривошеєв писав цю заяву, Володимир Марченко поставив це питання на розгляд. За нього проголосував 71 депутат, але в умовах шуму-гаму і перепалки, деякі депутати перепитували один в одного, за що вони проголосували.

Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»

Матеріали по темі:

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему