Розмір тексту

У Полтаві День Незалежності України відсвяткували із небаченою кількість патріотичної символіки

Фото: Артур Швецов

Біля театру імені М. Гоголя на святкування зібралася велика кількість людей: майже кожен мав на собі якийсь елемент національної символіки

24 серпня у Полтаві на Театральній площі відбувся патріотичний концерт «Наш генетичний код піснями промовля». У ньому брали участь три колективи художньої самодіяльності міста. Цей захід мав на меті долучити небайдужих мешканців до святкування 23-ї річниці Дня Незалежності України. Цього року дійство досягло небачених раніше масштабів. Біля театру імені М. Гоголя зібралася велика кількість людей: майже кожен мав на собі якийсь елемент національної символіки. Помічали дівчат з жовто-блакитними стрічками у волоссі, з червоними віночками чи кетягами калини в руках. Багато людей були одягнуті у вишиванки, або ж у одяг відповідних кольорів: наприклад, жовта сорочка і сині шорти чи жовта сукня-блакитний піджак. Привертали увагу дітлахи, які тримали в руках кульки з надписами: «Слава Україні!». На вулиці можна було зробити собі традиційний «боді-арт» — позначити обличчя синьо-жовтими символами.

Для всіх, хто прийшов на Театральну площу, грав Полтавський симфонічний оркестр (керівник — заслужений артист України Віталій Скакун). Крім цього, звучала молитва за Україну і за тих, хто нині перебуває в зоні АТО.

video.png

Біля театру можна було придбати різноманітні товари патріотичної тематики: ляльки-мотанки в національних костюмах, листівки й картини ручної роботи, синьо-жовті стрічки, браслети, прикраси. Також гостям пропонували скуштувати ласощі з «патріотичним» забарвленням: морозиво у формі герба чи то цукерки з кольорами нашого прапора. Ми помітили гурт молоді, що проходив вулицею Жовтнева з традиційним гаслом: «Слава Україні!» Люди, що стояли неподалік, охоче відповідали: «Героям слава!»

Концерт тривав з 18 до 22 години, центральна вулиця міста була заповнена людьми.

Лілія СОЛОГУБ, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему