Розмір тексту

В останню неділю липня моряки святкують день радянських ВМС

Традиційно в Корпусному парку, в останню неділю липня, збираються моряки, щоб відсвяткувати день військово-морських сил

В останню неділю липня, а сьогодні це 27 липня, святкується день військово-морського флоту. З самого ранку у Корпусному парку Полтави демобілізовані моряки, ветерани згадують про свою військову службу та розповідають бойові історії.

Демобілізовані моряки у Корпусному парку Полтави

— Розкажіть про вашу службу? — запитали ми у старого моряка з орденами на сорочці.

— В 70-х роках служив на десантному кораблі. На ньому було близько 50 танків, бронетранспортерів. Посилений батальйон морської піхоти 500 чоловік, екіпажу 100 чоловік. Ходили по 3-4 місяці. В Середземному морі, Атлантичному океані. 3 рази був у Єгипті, як раз була війна в Ізраїлі. Тоді були неспокійні часи. Холодна війна, американські, французькі кораблі, таке творилося... цікаво було.

Моряки

Моряки

— А де ви плавали? — запитали ми у його товариша.

— Я не плавав. Плавають фекалії, а моряки ходять. Як що хтось каже що плаває, то він не моряк. Я не ходив нікуди. 4 роки прослужив у Северодвінську. Вчив молодих хлопців азам. Приходили хлопці, не знали як ступити, як автомат у руки брати. Навчав хлопців 9 місяців і вони відправлялися на флот, в Чорне море, в Північне море. Сам я ракетчик, служив на підводному човні. Керував крилатими ракетами для запуску.

— Не дуже вас багато зібралося?

— Так, ну ще підійдуть. Раніше тут збиралося сотні моряків з усіх флотів: Чорноморський, Балтійський, Дністровська флотилія. І всі як зійдуться сюди... таке твориться.

Відзнаки

Відзнаки

— Святковий стіл сьогодні буде?

— Так, буде. Шашлички з горілочкою, пісні від душі. Збираємося до Ворскли, на селище Залізничників.Там уже дехто готує цю справу — шашлички і все інше. Буде купання у Ворсклі та наш «круглий стіл».

Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему