Розмір тексту

У Полтаві суд заборонив використовувати 125 ліфтів

Приводом для заборони стало не проведення власником експертного обстеження та позачергового технічного огляду ліфтів, які відпрацювали понад 25 років

Харківський апеляційний суд задовольнив адміністративний позов теруправління Держгірпромнагляду у Полтавській області щодо заборони експлуатації 125 ліфтів у Полтаві.

Інспектори управління перевірили дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці під час експлуатації ліфтів. За результатами планових перевірок до Полтавського окружного адміністративного суду теруправлінням було направлено адміністративні позови про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду стосовно заборони виконання робіт під час експлуатації 125 ліфтів (КП «Ремліфт» Полтавської міської ради). Про це повідомили в прес-службі теруправління Держгірпромнагляду у Полтавській області.

Приводом для заборони стало не проведення власником експертного обстеження та позачергового технічного огляду ліфтів, які відпрацювали понад 25 років. Крім того, перевірками було встановлено ряд порушень, що суттєво впливає на якість обслуговування ліфтів та може привести до травмування як працівників обслуговуючих організацій під час виконання ремонтних робіт, так і мешканців житлових будинків.

Однак Полтавський окружний суд не задовольнив адміністративні позови територіального управління Держгірпромнагляду у Полтавській області. Незгодне з постановою суду теруправління подало апеляційну скаргу. За результатами її розгляду Харківський апеляційний адміністративний суд виніс постанову згідно якої до КП «Ремліфт» Полтавської міської ради застосовано заходи реагування у сфері державного нагляду шляхом зупинення виконання робіт пов’язаних з експлуатацією 125 пасажирських ліфтів.

Нагадаймо, що у Полтаві ліфти грабують люди, які добре знаються на цьому.

Довідка. В житлових будинках міст Полтавщини встановлено 2 311 пасажирських ліфтів, із них майже 45% відпрацювали термін служби понад 25 років. Майже у 60% ліфтів відсутнє освітлення. Також власниками ліфтів недостатньо приділяється увага щодо проведення ремонтів будівельної частини ліфтових шахт, а близько 30% ліфтів потребують ремонту машинних приміщень, що, в свою чергу, призводить до виходу ліфтів із ладу внаслідок потрапляння вологи, будівельного пилу та штукатурки на елементи ліфтів.

Ілона ЧОРНОГОР, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему