Розмір тексту

Хто і навіщо сьогодні приходить на Полтавське Віче?

Віче у зборі, можна розпочати обговорення
Віче у зборі, можна розпочати обговорення | Фото: Микола Лисогор

Полтавське Віче збирається три рази на тиждень і в найближчий час хоче проводити люстрацію

Перше Віче в Полтаві зібралося 1 грудня. Це був громадський протест проти режиму корумпованої влади, яка не збиралася визнавати свої злочини і залишити крісло. Але Революція перемогла, крісла звільнилися, а простір для змін став відкритим. Віче в Полтаві продовжує збиратися і сьогодні, на нього приходить 30-50 осіб. Ми вирішили дізнатися проти кого воно веде боротьбу зараз. Питання які на ньому розглядаються — проведення люстрації і допомога бійцям на Сході України. В першу чергу люструвати хочуть начальника УМВС Полтавської області Івана Корсуна. Також часто згадуються, як кандидатів на усунення з посад, директора департаменту інформаційної діяльності та кумунікації з громадськістю Олега Пустовгара та генерального директора ОДТРК «Лтава» Євгена Лопушинського.

Василь Ковальчук і Віталій КлименкоВасиль Ковальчук і Віталій Клименко

Як розповів нам голос Віче Віталій Клименко:

— Віче збирається кожну середу, п’ятницю о 17:30 та в неділю. Ми відстоюємо справедливість. Ви подивіться в яких умовах живуть прикордонники, їм не вистачає забезпечення, а гроші не зрозуміло куди витрачаються. Іван Корсун відправляє на Схід людей, яких підтримував Майдан, всіх неугодних. Ми проти хабарників в погонах і не професіоналів, яким являється полковник Іван Корсун.

Організатори ВічеОрганізатори Віче

Незмінний представник Віче Полтави Олександер МасюкНезмінний представник Віче Полтави Олександр Масюк

Ми вирішили поспілкуватися з людьми, які приходять на Віче боротися за справедливість.

Олена Хорошун розповіла:

— Я приходжу на Віче кожен раз, ще з самого початку як це все почалося. Відстояла весь Майдан в Полтаві, і їздила в Київ на барикади 4 рази. Ми прийшли сьогодні сюди, щоб контролювати владу, ми вимагаємо люстрації. Я особисто не знаю Івана Корсуна, але ми шукаємо про нього інформацію, хлопці з Черкас кажуть, що він просто катастрофа, ми зараз про нього довідуємося і інформація підтверджується. Ми його наймали, ми його і звільнимо.

Товариш Олени — Володимир Пізик, розкривав перед нами політологічні концепції:

— Ми добилися відставки Януковича, тепер має бути кадрова революція, без неї залишиться стара система. Верховній Раді треба заборонити Комуністичну партію, це злочинна партія, яка вбила 10 мільйонів українців. Ситуація на Полтавському Майдані складна, багато виявилося зрадників. Пустовгар на Віче не приходить, він з категорії «любі друзі».

Олена Хорошун, Володимир Пізик, Маргарита БланОлена Хорошун, Володимир Пізик, Маргарита Блан

Активістка Маргарита Блан, також охоче з нами поспілкувалася:

— Я організувала акцію допомоги Українській армії. Не всі люди можуть прийти до ОДА і передати нашим бійцям різні речі. Тому ми ходимо по супермаркетах і магазинах, там збираємо пожертви, в основному харчі, а потім передаємо їх нашим бійцям на Схід. Ще ми приходимо сюди вимагати відставку Івана Корсуна і Євгенія Лопушинського. Лопушинський нас зрадив, більше не приходить на Віче, тільки зайняв посаду, такий же самий Пустовгар. На пост генерального директора ОДТРК «Лтава» я підтримую Людмилу Кучеренко, вона вольова жінка, яка врятувала багато людей.

Людмила Кучеренко на ВічеЛюдмила Кучеренко на Віче

Олена Хорошун попросили нас відмітити:

— Дехто писав, що на Віче збираються маргінали і безробітні, як можна писати таку брехню? Ми працюємо і в нас є вища освіта, ми творчі люди, справжні патріоти, а не маргінали. Лопушинській на Віче не присилає кореспондентів, тому освітлення залишається однобоким, тобто негативним. Ви напишіть про нас правду і скажіть, що ми закликаємо людей приходити на Майдан і разом з нами відстоювати справедливість.

Також на Віче нині висловлюють недовіру Громадській раді при Обласній раді Полтави. Говорять що Ніна Кузьменко перетворила Громадську раду на зарите акціонерне товариство, і не пускають в її склад ГО «Світло надії», пана Дащенка, пана Глушко та інших.

Для оборони Полтави

На оборону Полтавщини

Самооборонець ПолтавиСамооборонець Полтави

Для людей, які ходять на Віче, керівниками зборів було вирішено зробити посвідчення членів ГО «Майдан», щоб вони безперешкодно проходили в ОДА.

Ну а взагалі для чого писати більше, приходьте на Віче, як того закликають активісти, і самі все дізнаєтеся.

Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему