Розмір тексту

Перевізники ставлять ультиматум владі

Страйк автоперевізників у Полтаві 11 грудня
Страйк автоперевізників у Полтаві 11 грудня | Фото: Олег Журавльов

Напередодні Нового року транспортна система обласного центру може бути паралізована. Такий висновок зробила наша журналістка, відвідавши прес-конференцію за участю перевізників

Якщо до 24 грудня проїзд у міському транспорті не підвищиться на 25  копійок, то його рух буде припинений. Взагалі ж зупинитися робота транспорту могла вже сьогодні, але приватні перевізники, враховуючи важкі погодні умови, через які люди не змогли б вчасно дістатися до роботи, не вдалися до такого рішучого кроку. Натомість, як повідомив голова «Полтавської асоціації перевізників-2009» Михайло Костов, вже сьогодні планувалася передача листа Валерію Асадчеву з вимогами щодо підвищення тарифу.

Рішення перевізників таке, що сьогодні ми подаємо Валерію Михайловичу листа, де вказуємо, що якщо тарифне питання не буду врегульовано до 24 грудня, то перевізники припинять обслуговування міста – розповідає Костов. Передача листа саме Валерію Асадчеву не є випадковою, адже обласна державна адміністрація є головним противником перевізників у питанні підвищення тарифів.

Заступник директора СП «Умак» Дмитро Мисник розповів, що рішення щодо підвищення тарифів вже було підготовлене у Полтавській облдержадміністрації, але за два дні до вступу в законну силу було призупинене:

Рішення вже практично було готовим, але відділ юстиції його відкликав, точніше, це зробив Асадчев. Натомість нам пропонується розбити полтавське «кільце» на три зони. Тобто людина сіла в центрі, доїхала до Зигіна і перша зона закінчилася! Виходить, що потрібно ще раз платити буде за проїзд на другу зону, щоб на Половки доїхати! Нам кажуть, що в Полтаві й так високі тарифи, але ми провели моніторинг 14 міст України й виявили, що там мінімальна ціна проїзду – 1 гривня 50 копійок! А ще вони пропунують нам звільнити кондукторів, але це вже занадто! – обурюється Дмитро Мисник.

Взагалі ж, як зауважив Михайло Костов, за останній час у приміському транспорті тарифи збільшилися вдвічі, а в міському залишилися на старому рівні. «То де ж логіка? – запитує він. Дмитро Мисник і Михайло Костов зауважили, що підвищення тарифу не зробить приватні транспортні підприємства прибутковими, але хоча б триматиме їх на плаву. «Ми вважаємо, що для того, щоб мати прибуток, проїзд повинен коштувати 1.50 грн. – 1.75 грн. Але ми розуміємо, що людям важко платити цю суму в період кризи. Тож поки що ми вимагаємо підвищення на 25 копійок, а коли закінчиться криза, то буде інша розмова» – підсумував Дмитро Мисник.

Наше видання продовжує уважно слідкувати за розвитком транспортного протистояння.

Юлія ЦВІТАЙЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему