Розмір тексту

Партія регіонів реалізує програмні засади щодо збереження історії та вшанування подвигу визволителів

Прапор естафети воїнської слави біля Вічного вогню
Прапор естафети воїнської слави біля Вічного вогню

Програмні засади патріотичного виховання молоді втілюються ПАРТІЄЮ РЕГІОНІВ

23 вересня Полтава взяла участь у Всеукраїнській меморіальній акції «ЕСТАФЕТА ВОЇНСЬКОЇ СЛАВИ», що приурочена до 70-річниці визволення України від фашистських загарбників.

Ключовою дією, яка уособлює собою «ЕСТАФЕТУ ВОЇНСЬКОЇ СЛАВИ», є урочисте встановлення естафетного прапора воїнської слави під час святкування 70-річчя визволення міста. До естафетного полотнища доєднується регіональний прапорі слави, із зазначенням назви міста, дати його звільнення від фашистських окупантів, а також назви відповідної наступальної операції, фронту (фронтів), частин та військових з’єднань, які брали участь у розгромі фашистів.

Точно так, як 70 років тому почалася визвольна хода Червоної Армії по території України, в тій же послідовності естафетний прапор акції має бути пронесений містами нашої Вітчизни.

Початок цього дійства відбувся 23 серпня 2013 року в Харкові в день 70-ї річниці визволення першої столиці України.

Перед акцією у Полтаві естафетний прапор також розгортали 2 вересня у м.Сумах, 8 вересня у м. Донецьку.

Естафета на СумщиніЕстафета на Сумщині

21 вересня делегація від Полтавщини взяла участь у урочистостях з нагоди 70-річчя визволення Чернігова, де отримала естафетні символи.

Урочистості з нагоди 70-річчя визволення ЧерніговаУрочистості з нагоди 70-річчя визволення Чернігова

23 вересня у Полтаві під час святкування визволення міста прапор естафети воїнської слави велично височів біля Вічного вогню, а в гільзу Естафети пам’яті «Перемога в кожному з нас» досипали полтавською землею.

Ідея естафети воїнської слави — відтворити етапи переможного шляху визволителів, тому на урочистості в Полтаву було запрошено представників Запоріжжя. Вони повезли у свій регіон естафетний прапор та гільзу.

14 жовтня у день визволення Запоріжжя на урочистих заходах буде встановлено естафетні полотнища, одне з яких — з написом «ПОЛТАВА, 23 ВЕРЕСНЯ 1943 року». Представники громади досиплють капсулу землею визволеного міста та передадуть естафетні раритети у Дніпропетровськ.

2013 рік — це перший етап естафети, який закінчиться 31 грудня у Житомирі. На другому етапі, у 2014 році, естафета пройде містами України до її західних кордонів.

Фінальний акорд «ЕСТАФЕТИ ВОЇНСЬКОЇ СЛАВИ» пролунає 28 жовтня 2014 року — в день, коли на загальнонаціональному рівні пройдуть урочисті заходи, приурочені до 70-ї річниці визволення України.

Мета тривалої багатоетапної акції дуже важлива — об’єднання українців, згуртування навколо невмирущих цінностей, вшанування безсмертного подвигу народу-переможця, народу, що врятував Європу і весь світ від чуми нацизму.

Естафетні символи, що переходять із міста до міста, повинні допомогти кожному українцю відчути себе в єдиній родині, засвідчити нашу причетність до трагічної але славної історії, нагадати про спільну відповідальність за те, щоб у країні був мир, панували гуманістичні ідеали.

Програмними засадами ПАРТІЇ РЕГІОНІВ передбачено збереження історичної пам’яті, вшанування подвигу визволителів, виховання молоді на демократичних цінностях, у дусі патріотизму та толерантності. ПАРТІЯ РЕГІОНІВ — політична команда, що конкретними справами, а не просто гаслами, утверджує повагу до подвигу визволителів, турботу про ветеранів.

Чинна влада послідовно збільшує розміри соціальних допомог ветеранам, інвалідам війни. Нічого подібного наші опоненти не змогли і зможуть забезпечити. Більше того є політичні сили, позиція яких у питанні перемоги над нацизмом є настільки радикальною, що може привести до конфліктів та розколу у суспільстві.

Мета діяльності ПАРТІЇ РЕГІОНІВ як в державі, так і на Полтавщині — міцна суверенна держава, що має авторитет у світовій спільноті, народ якої поважає історію і гордиться новими здобутками. Це можливо за умов конструктивної роботи, виважених фахових рішень, спільних зусиль влади і громади.

Прес-служба Полтавської обласної організації ПАРТІЇ РЕГІОНІВ

На правах реклами

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему