Розмір тексту

Полтавські призовники йдуть в армію за дисципліною і життєвим досвідом

Полтавський об’єднаний міський військовий комісаріат
Полтавський об’єднаний міський військовий комісаріат | Фото: Богдан Андрєєв

Більшість опитаних — випускники профтехучилищ

В Україні стартував останній призов юнаків на строкову військову службу. «Полтавщина» дізналась ставлення до військової служби останнього покоління українських призовників.

Максим Есказаров:

— Іду в армію, бо вигнали з бурси. Багато прогулював, робив усяке. Служити не хочу, але забирають. Думаю, в армії можуть навчити пиячити і добре битися. Також служба поліпшить фізичну форму. Ще не знаю, чим займатимусь після «дємбєля» — мабуть, нічим серйозним.

Юрій Трегуб:

— Не дуже хочу іти в армію. Якщо заберуть — відслуживши, піду працювати за фахом — вже маю вищу гуманітарну освіту. Сподіваюсь, що в армії навчусь військовій справі та поводженню зі зброєю.

Богдан Кошель та Михало БондаревБогдан Кошель та Михало Бондарев

Богдан Кошель та Михало Бондарев:

— В армію — хочемо! І вже знаємо, що будемо служити. На службі можна спробувати дорослого життя, навчитись бути відповідальним та і просто пожити окремо від батьків. Після армії будемо працювати, знайдемо собі дружин. Освіта? Вже закінчили професійно-технічні училища.

Влад ЮшеновВлад Юшенов

Влад Юшенов:

— В армію не хочу, бо маю чим зайнятися «на гражданці». Я закінчив один з полтавських коледжів, заочно вступив до університету, вже працевлаштований офіційно, і мені служба не потрібна. На щастя, все йде до того, що мене не заберуть. А ось мої знайомі, які вже демобілізувалися, кажуть: робити там — нічого.

-

Влад КурюкВлад Курюк

Влад Курюк:

— В армію не хочу. Там чогось можуть навчати... можливо. Якщо призовуть на строкову службу, то поверненню буду працювати десь. Закінчив ПТУ.

-

Сергій Лук’яненкоСергій Лук’яненко

Сергій Лук’яненко:

— Бажання служити — десь 50 на 50. Певно, в армії дають військову підготовку, проводять тренування, возять на стрільбища. Закінчив ПТУ і не планую продовжувати навчання. Якщо заберуть, то після демобілізації буду працювати.

-

Руслан Омельченко:

— В армію іти хочу. Це буде важливий і цінний досвід для мене. Думаю там навчитися дисциплінованості, відповідальності, покращити свою фізичну форму, познайомитись з військовою справою. Після демобілізації я працюватиму і продовжуватиму навчання, бо вже маю юридичну неповну вищу освіту.

Роман СтоляровРоман Столяров

Роман Столяров:

— А я хочу служити в армії на професійній основі, власне, зараз я і намагаюсь влаштуватись військовим. Строкову службу не проходив. Не те, щоб я сильно захоплювався військовою романтикою, просто в Полтаві роботи не знайти, а служба у війську — стабільна і добре оплачувана. На теперішній момент закінчив профтехучилище.

-

Богдан АНДРЄЄВ, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему