Розмір тексту

Викрадачі нафти на Полтавщині отримали умовні терміни покарання

Оператор з добування нафти та газу та майстер дільниці відбулися «легким переляком»

Відбулося засідання Ленінського районного суду Полтави, де розглядалася під час підготовчого провадження Угода про визнання примирення, укладену між підозрюваним та представником потерпілого ПАТ «Укргазвидобування».

Суд встановив, що підозрюваний оператор з добування нафти та газу комплексної бригади УКПНГ «Більськ» Солохівського промвузлу ГПУ «Полтавагазвидобування» систематично викрадав нафто сировину.

Підозрюваний, знаючи порядок та умови роботи технологічного обладнання, з метою власного збагачення вступив у злочину змову з майстром капітального ремонту сверловин ТОВ «Укрнафтагазресурс» та з фізичною особою-підприємцем, який входив до складу створеної восени 2009 року начальником Котелевського РВ ГУМВС України в Полтавській області організованої злочинної групи.

У січні та лютому 2010 року злочинна группа завантажила раніше викрадену нафтосировину у кількості 14,449 м. куб. вартістю 32 076,78 грн. в ємність автомобіля «КаМАЗ».

Під час досудового розслідування між підозрюваним та представником потерпілого ПАТ «Укргазвидобування» — начальником юридичного відділу філії ГПУ «Полтавагазвидобування», укладено Угоду про визнання примирення від 11.06.2013 року, згідно з якою сторони визнали, що дії підозрюваного підлягають кваліфікації за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 185 КК України, загальний розмір шкоди, завданої внаслідок вчинення злочину, становить 32076 грн. 78 коп., невідшкодована частина матеріальної шкоди становить 1548 грн. 29 коп.

Тож суд вирішив підозрюваного визнати винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 185 КК України та призначити покарання у вигляді 3 (трьох) років позбавлення волі. На підставі статті 75 КК України звільнити оператора з видобутку нафти та газу від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 роки. Приблизно таке ж засідання Ленінського суду Полтави стосувалося обвинуваченого майстра капітального ремонту сверловини ТОВ «Укрнафтагазресурс», тобто особою, яка виконувала організаційно-розпорядчі функції під час здійснення упродовж січня-лютого 2010 року працівниками ТОВ «Укрнафтагазресурс» ремонтних робіт свердловини № 162 УКПНГ «Більськ» Солохівського промислу ГПУ «Полтавагазвидобування». Суд вирішив:

  • затвердити угоду про примирення між підозрюваним та представником потерпілого ПАТ «Укргазвидобування», начальником юридичного відділу філії ГПУ «Полтавагазвидобування»;
  • обвинуваченого визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, ч. 2 ст. 185 КК України та призначити йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі;
  • на підставі ст.75 КК України звільнити його від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 3 роки.

Таким чином, викрадачі нафтосировини уклали Угоду про примирення та відбулися умовними термінами покарання.

Андрій ПЕТРОВ, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему