Розмір тексту

Полтавська влада оприлюднила додатки до рішення щодо здорожчання квартплати

Комунальні структури по документам зобов’язуються виконувати чимало послуг

На сайті Полтавської міської ради дещо із запізненням з’явилися додатки до рішення міськвиконкому від 01.08.2013 року «Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій».

Почнемо з першого. Він визначає перелік виконавців послуг з утримання будинків та прибудинкових територій. Це КП «Житлово-експлуатаційна організація № 2», КП «Ремліфт», Полтавське комунальне автотранспортне підприємство 1628.

Додаток № 2 визначає перелік послуг. Наприклад, це «підмітання снігу, який щойно випав, товщиною шару 2 см. Згрібання снігу до купи або валів». Для 4-поверхових будинків і вище періодичність цієї послуги повинна бути по мірі необхідності до 20 разів на рік. Або послуга «Посипання території призначеної для проходу протиожеледними сумішами» повинна виконуватися для багатоповерхових будинків до 30 разів на рік включно. «Підмітання території з удосконаленим покриттям» для таких будинків повинно проводитися щоденно (крім неділі) або по мірі необхідності. Повний текст документу тут.

Додаток № 3 містить список будинків з індивідуальним тарифом. Переглянути таблицю можна тут.

Додаток № 5 містить «Норми надання послуг з вивезення твердих побутових відходів для усіх груп споживачів», а Додаток № 6 «Норми обслуговування на санітарно-технічні роботи щодо експлуатації та ремонту внутрішньобудинкових мереж та обладнання».

Тепер доведеться тільки перевірити реальність заявлених послуг та їх періодичність у буденному житті.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Матеріали по темі:

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему