Розмір тексту

Через «вибіркове правосуддя» у Лубнах пікетували міську міліцію та прокуратуру

Лубенчани пікетували міську міліцію та прокуратуру
Лубенчани пікетували міську міліцію та прокуратуру

Лубенчани вважають, що суд та правоохоронці перекрутили обставини аварії, що виправдати учасника ДТП — суддю апеляційного суду

Понад 30 мешканців міста Лубен у понеділок, 29 липня, організували пікет біля міського відділу міліції та міської прокуратури. Люди вийшли на акцію, щоб підтримати свого земляка, якого, на їхнє переконання, несправедливо звинувачують у скоєнні ДТП. А також висловити незгоду із діями правоохоронців та працівників міськрайонного суду, які за твердженням учасників мітингу, перекрутили обставини справи, щоб виправдати суддю апеляційного суду, який і є винуватцем дорожньо-транспортної пригоди.

У своїх виступах люди наголошували, що слідчі несвідомо, або ж зумисне, припустилися помилки при з’ясуванні обставин ДТП, що трапилася у 2011 році. Тоді поблизу Лубен зіткнулися позашляховик «Хюндай» під керуванням судді апеляційного суду та легковий автомобіль «Деу», яким кермував викладач місцевого ПТУ. Провину за аварію було покладено саме на водія легковика, хоча за твердженням свідків та окремих учасників дорожньо-транспортної пригоди, помилки, що спричинила ДТП, припустився водій позашляховика. Але враховуючи його високий статус, слідчі та працівники Лубенського міськрайонного суду перекрутили обставини аварії, з тим щоб виправдати суддю апеляційного суду і перекласти провину на водія легковика.

Учасники акції тримали в руках плакати, в яких закликали правоохоронців захищати інтереси простих людей, а не лише високопосадовців, припинити практику вибіркового правосуддя та повести додаткове об’єктивне розслідування обставин резонансного ДТП.

У свою чергу міліція направила матеріали звернень до відповідних інстанцій для розгляду та реагування.

Андрій ПЕТРОВ, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему