Розмір тексту

На Полтавщині школяр пошкодив пам’ятник на Алеї Слави

На Полтавщині школяр пошкодив пам’ятник на Алеї Слави
На Полтавщині школяр пошкодив пам’ятник на Алеї Слави | Фото: mvs.gov.ua

В Оржицькому районі 15-річний школяр пошкодив пам’ятник загиблим воїнам ВВв

В одному з сіл Оржицького району 15-річний школяр пошкодив парапет біля пам’ятника Алеї Слави, Зірку та Вічний вогонь загиблим воїнам — односельцям в роки Великої Вітчизняної війни.

Як повідомили у прес-службі УМВС України у Полтавській області, міліцію викликали місцеві мешканці, які першими побачили пошкоджений пам’ятник. Пошуками зловмисників зайнялись начальник сектору дільничних інспекторів міліції Оржицького райвідділу Олександр Шаповаленко та старший дільничний Юрій Гапон. В ході перевірки, опитавши місцевих жителів, випадкових перехожих, правоохоронці встановили, що до даного діяння може бути причетний неповнолітній хлопець, учень 8-го класу місцевої школи. В розмові з міліціонерами довго заперечувати своєї вини хлопець не став, а от пояснити справжні мотиви такого вчинку не зміг.

школяр пошкодив памьятник

Як дізнались потім дільничні — хлопець не дуже добре знає історію свого народу, своєї держави, рідного краю. Тому міліціонерам довелось провести невеликий урок історії, щоб донести хлопцю всю суть тієї страшної війни.

За фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 194 КК України (Умисне знищення або пошкодження майна), за що юнаку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.

За словами юнака про скоєне він жалкує та обіцяє засвоїти урок, і на такі пам’ятні місця приходити лише, щоб вшанувати загиблих воїнів.

Михайло БОНДАР, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему