Розмір тексту

Полтавські тхеквондисти привезли медалі з чемпіонату України

Полтавські тхеквондисти привезли медалі з чемпіонату України
Полтавські тхеквондисти привезли медалі з чемпіонату України

Четверо полтавських юніорів привезли до Полтави золото та бронзу

З 30 квітня по 2 травня проходив чемпіонат України серед дорослих та юнаків у Харкові. Понад 600 тхеквондистів з усіх регіонів країни зібралися, щоб поборотися за національне золото. Даний чемпіонат надав можливість увійти до складу збірної України, і представляти нашу країну на чемпіонаті світу в Мехіко.

Перед фінальними поєдинками першого дня змагань відбулося урочисте відкриття, в якому взяли участь президент Федерації тхеквондо ВТФ України Лесик Саманджія, віце-президент Сергій Кипоренка, а також почесні гості з міністерства спорту України, Харківської обласної держадміністрації та Харківської міської ради.

Також президент Федерації вручив спортсменам посвідчення майстрів спорту України, а троє суддів отримали міжнародний статус. Нинішній чемпіонат України-2013, обслуговувався суддівською бригадою в кількості 35 суддів на чолі із суддею міжнародної категорії Олександром Шапошником. Від Полтавського регіону обслуговувати змагання були запрошені: Михайло Шамян, Андрій Нечитайло, Григорій Хоменко, Богдан Зубрійчук.

Кращі результати серед спортсменів Полтавської області показали:

Оксана Гриньова — 1 місце (тренер Лизун Володимир). Вона впевнено перемогла всіх своїх суперниць. Оксана так само виконала норматив «Майстра спорту України»;

Микола Краснолуцький — 3 місце (тренер Михайло Шамян);

Єва Мороз і Денис Савицький — 3 місце (тренер Юрій Шавиро).

Президент Федерации тхеквондо ВТФ у Полтавській области Юрій Шавиро зазначів, що конкуренція на змаганнях була дуже велика, багато наших спортсменів вигравши по 2-3 бою, так і не здобули медаль. Приємно відзначити, що полтавські спортсмени, які ще перебувають у юніорській віковій категорії, гідно виступили в чемпіонаті серед дорослих спортсменів.

Підготував Андрій ПЕТРОВ, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему