Розмір тексту

Заповідні заплави Полтавщини передають для «особистого селянського господарства»

Заповідні заплави Полтавщини передають для «особистого селянського господарства»
Заповідні заплави Полтавщини передають для «особистого селянського господарства» | Фото: npp-ns.at.ua

Прокуратура протидіє незаконному відчуженню заповідних заплав Полтавщини

Кременчуцька міжрайонна екологічна прокуратура виявила факти незаконного розпорядження земельними ділянками природно-заповідного фонду на території Полтавської області.

Як повідомили в прес-службі екологічної прокуратури, в ході перевірки встановлено, що наприкінці минулого року Кобеляцька райдержадміністрація передала у власність громадянам земельні ділянки загальною площею 1,8 га для ведення особистого селянського господарства на території Вільховатської сільської ради.

Водночас, прокурорська перевірка засвідчила, що вказані землі надано за рахунок території природно-заповідного фонду — регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський», а також прибережних захисних смуг Дніпроджержинського водосховища, що заборонено чинним земельним законодавством.

За результатами перевірки Кременчуцькою міжрайонною екологічною прокуратурою в квітні поточного року пред’явлено 12 позовів про скасування розпоряджень Кобеляцької райдержадміністрації, державних актів на право власності на земельні ділянки та повернення земель до власності держави.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно самовільних забудов на території Національного природного парку «Нижньосульський» на острові Орівщина Полтавської області.

Андрій ПЕТРОВ, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему