Розмір тексту

Партія регіонів на Полтавщині організовує широкий антифашистський фронт

Партія регіонів на Полтавщині організовує широкий антифашистський фронт
Партія регіонів на Полтавщині організовує широкий антифашистський фронт | Фото: poltava.pl.ua

В обласній організації ПР нещодавні події біля вічного вогню назвали недопустимим політичним екстремізмом

Полтавська обласна організація Партії регіонів оприлюднила свою заяву з приводу нещодавніх подій на Меморіалі Солдатської слави.  Подаємо її у повному обсязі.

На Полтавщині екстремізм політичного походження досяг недопустимої межі. Особи, що починали з паплюження фасадів чорною свастикою, вандалізму, наруги над пам’ятками, підняли руку на ветеранів, поставили під загрозу здоров’я дітей та молоді, що брали участь у мирній громадській акції!

15 квітня у Полтаві зустрічали учасників Міжнародного громадського проекту «Наша велика Перемога». Це — багатоденний автопробіг, естафета між містами, в якій взяли участь 10 команд, що представляють Україну, Росію, Білорусь, Казахстан. Біля Вічного вогню — монумента Солдатської Слави — зібралися кілька сотень полтавців, серед яких ветерани, студенти, пенсіонери.

Учасники мітингу розтягнули червоне полотнище розміром у 200 квадратних метрів. Воно відтворює символ Перемоги — прапор що майорів над Рейхстагом у травні 1945 року. В особливо урочистий момент заходу кілька нахабних молодиків почали скандувати з натовпу лайливі слова та розмахувати саморобними плакатами. Активісти «Свободи» поширювали серед присутніх листівки, де ветеранів Великої Вітчизняної війни називали «окупантами». Більше того, всіх «не таких» українців обіцяли топити у Дніпрі!

Учасники мітингу спробували виштовхати негідників. Вони опирались і роздавали стусани. Удари посипались на ветеранів, людей похилого віку. Молодиків вдалося випровадити за межі мітингу, однак фізичні травми та моральний шок від пережитого у полтавців залишиться надовго. Воїни-визволителі плакали від пережитого. Ці сльози — ганьба для країни, для Полтавщини...

Обласна організація Партії регіонів висловлює глибоке обурення інцидентом!

Ми вимагаємо від правоохоронців належної юридичної оцінки дій екстремістів.

Ми заявляємо:

Ніхто не має права заперечити подвиг мільйонів людей, котрі ціною власного життя захистили Батьківщину, подарувавши нащадкам мирне небо!

Ніколи не згасне пам’ять про тих, хто зберіг Європу і світ від фашизму!

Тільки люди зі збоченою мораллю можуть ображати ветеранів війни та праці, почуття мільйонів співвітчизників, які шанують власну історію. Увесь цивілізований світ засуджує будь-які прояви неофашизму, нетерпимості, насилля. Допускати таке в Україні не можна.

Ми не допустимо проявів політичного екстремізму! Ми оголошуємо широкий антифашистський фронт боротьби за наші святі ідеали: глибоку шану воїнів-визволителів та всіх, хто працею відроджував зруйновану війною Україну.

Подвиг народу безсмертний!

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему