Розмір тексту

У травні проїзд у Полтаві подорожчає до 2,50 гривень

У травні проїзд у Полтаві подорожчає до 2,50 гривень
У травні проїзд у Полтаві подорожчає до 2,50 гривень | Фото: Ян Пругло

Міська влада посилається на погодження з облдержадміністрації

Пропонуємо увазі читачів відповіді міського голови Полтави Олександра Мамая на запитання наших читачів.

Шановний Олександре Федоровичу!
1. Як ви ставитеся до ідеї комуналізації ринку регулярних пасажирських перевезень по м.Полтаві?
2. Яким чином міськвиконком планує виконувати рішення Антимонопольного комітету щодо встановлення тарифів за проїзд у громадському транспорті по місту у розмірі 1,50грн.?
3. Коли буде встановлений чіткий графік курсування громадського транспорту і контроль за його додержанням?
4. Чи відома Вам проблема забруднення Пушкарівського лісу на Садах-1? Як міська влада планує її вирішувати?
5. В мікрорайоні Алмазному поряд із територією школи № 26 вже більше двох років відсутні каналізаційні люки на пішохідних тротуарах, що становить загрозу для дітей (також поряд знаходиться дитячий садок). Схожа ситуація по всій Полтаві. Люки крадуть. Чому не можна комплексно вирішити проблему і всюди встановити пластикові каналізаційні люки? /Станіслав Цись/

— По першому запитанню. Як я вже повідомляв читачам «Полтавщини» раніше, якщо ми цього року дотуємо комунальних транспортників у розмірі 8 млн. грн. щорічно, то, якщо увесь транспорт буде комунальним, то прийдеться давати 15 млн. грн. чи більше. Ці суми йдуть на перевезення пільговиків. Тому зараз таких можливостей і при таких тарифах у нас немає.

Друге. Минулого тижня ми отримали погодження нових тарифів за підписом заступника голови Полтавської облдержадміністрації Олени Адамович. Тому після засідання виконкому, який відбудеться у травні, вартість тарифу для звичайного руху буде 2 гривні, для експресів і маршрутних таксі — 2,50 грн. Вартість квитка на проїзд в тролейбусі залишиться незмінною — 1,25 грн. Також ми продовжимо безкоштовне перевезення пільговиків.

Третє. Графіки і все наступне залежить від GPS-навігації, але не буду повторюватись: нехай транспортники хоч якось вийдуть на прибутки, і тоді з них ми будемо вимагати це. Після цього у нас в диспетчерській службі буде стояти комп’ютер, і кожен автобус буде на виду.

З приводу Пушкарівського лісу, то можу розширити відповідь тим, що міська влада запланувала у рамках двомісячника чистоти навести лад по всьому місту, і у Пушкарівському лісі, зокрема. Також, користуючись нагодою, хочу закликати читача до того, щоб і він долучився до прибирання власного міста.

З приводу крадіжок люків, то це соціальне і глибоке питання. Я неодноразово спілкувався з цього приводу із представниками міліції, вони працюють. Але лише міліцією проблему не подолати.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Матеріали по темі:

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему