Розмір тексту

Мер Полтави перейменує кілька вулиць обласного центру

Регіонала Олександра Мамая, представників ВО «Свобода» та громадських діячів обласного центру об’єднали небачені до цього самопожертва та меценатство

Мер Полтави Олександр Мамай вирішив: досить пустих балачок та пустопорожніх обіцянок. Вулиця Пролетарська таки отримає ім’я колишнього міського голови Анатолія Кукоби. Пам’ятаєте дискусії з цього приводу, які зводилися до констатації дороговартісності проекту? Олександр Федорович довго думав і прийняв рішення, як справжній патріот і громадянин Полтави.

— Ви знаєте, у мене є деякі заощадження з тих часів, коли я працював приватним підприємцем. Так, тоді «Інтер-Агро» приносило стабільний прибуток... Отже, я особисто вирішив виділити 180 тисяч гривень для перейменування вулиці Пролетарської. Я роблю це заради світлої пам’яті Анатолія Тихоновича і, знаєте, хотів би теж залишити такий слід в історії міста, як цей видатний державний діяч, — щиро запевнив Олександр Мамай, спілкуючись з кореспондентом «Полтавщини».

Хоча мер зазначив: його коштів вистачить тільки на одну вулицю, тому що родині Мамая потрібно якось жити. Наші читачі пам’ятають, що на початку каденції він призначив собі зарплату лише в 1 гривню...

Щодо перейменування Паризької Комуни на Героїв Крут — то хай за це платять його ініціатори. Таку категоричну думку висловив Олександр Федорович. Заступник голови Полтавської молодіжної громадської організації «Сокіл» Микола Бєляєв підтвердив, що спілкувався на цю тему із мером. «Полтавщина» знайшла цього громадського діяча в агентстві нерухомості. Микола Біляєв якраз підписував документи про продаж своєї квартири.

— Я готовий йти на жертви заради відновлення історичної справедливості, — зазначив Біляєв і трошки «сьорбнув» носом.

До речі, своїм прикладом він надихнув інших: в указаному агнестві нерухомості стоїть черга бажаючих пожертвувати особистим заради громадського і національного.

Як повідомив «Полтавщині» народний депутат України Юрій Бублик, поки Микола Біляєв не заробить на інше житло, він житиме в офісі нардепа, що знаходиться на вулиці Котляревського.

— Я вітаю мужній вчинок пана Миколи. Аби підтримати громадську ініціативу, кожну свою зарплату народного обранця направлятиму на ліквідацію наслідків перейменування вулиць у Полтаві. Ми вже створили спеціальний фонд для цього, ним завідуватиме моя помічниця Людмила Кучеренко. Про кожну копієчку вона звітуватиметься у своєму блозі на «Полтавщині». Зрозуміло, ми не залишимо у матеріальній скруті і пана Олександра, нашого шановного міського голову. Хоча у нас із ними різні політичні погляди, але ми — патріотично налаштовані полтавці, а тому повинні допомагати один одному, — цитує прес-служба Юрія Васильовича.

Якраз за кілька хвилин до того, як стаття готувалася до друку, джерело, наближене до Олександра Мамая повідомило «Полтавщині», що мер поставив ініціаторам перейменування вулиць умову: сесія міськради погодить відповідне рішення, якщо будуть відремонтовані проїжджі частини і тротуари Паризької Комуни. Оскільки мер Полтави завжди тримає дане слово, свободівці і «соколята» вже почали відновлювальні роботи. Наймати спеціалізовані дорожні організації — занадто дороге задоволення, тому ремонт відбувається власними силами активістів. На дорогах вулиці із майбутньою назвою Герої Крут «Полтавщина» вже бачила нардепа Юрія Бублика з однопартійцями і лопатами.

Пересувна громадська приймальняПересувна громадська приймальня

До речі, знаменитий автомобіль цього народного депутата, за допомогою якого він спілкується з виборцями в окрузі, буде використовуватися при перейменуванні вулиць. Так, у ньому сидітимуть представники міськвиконкому, паспортного столу, БТІ, ДАІ, правозахисник Василь Ковальчук, а також ветеринар і захисник тварин Ольга Жуковська. Вони швидко переоформлюватимуть документи на нерухоме і рухоме майно, перереєструватимуть громадян, підприємців та домашніх тварин. Всі згадані фахівці працюватимуть у дві зміни. Про їх місцезнаходження (в одному із дворів) повідомлятиме оголошення на кожному під’їзді будинків майбутніх вулиць Кукоби і Героїв Крут.

— Оскільки фахівці працюватимуть цілодобово, черг не буде, — обіцяє Олександр Мамай. За його словами, процедура перейменування триватиме не більше тижня і не коштуватиме громадянам ні копійки.

Що ж, схоже, над Полтавою займається зоря майбутньої ери, позбавленої символів радянської доби і тоталітарного режиму. Адже містом ходять достовірні чутки, що свободівці разом з комуністами вже домовилися про перенесення до якогось музею пам’ятника Леніну...

Тетяна ЄРМОЛЕНКО, «Полтавщина»

З першим квітня :)

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему