Розмір тексту

Олександр Мамай порушив питання подорожчання проїзду у громадському транспорті

Мер Полтави стурбований тим, що майже усі маршрути в місті збиткові

Під час звітування міського голови Полтави Олександра Мамая перед громадськістю мер розповів про роботу громадського пасажирського транспорту. За словами керманича міста, транспортні пасажирські перевезення в Полтаві виконують перевізники різних форм власності. Так, на даний час в Полтаві працює 10 підприємств (одне з них — комунальне) та 17 приватних підприємців, на балансі яких знаходиться близько 450 одиниць транспорту. Щодня на маршрути виїздить близько 50 тролейбусів та 360 автобусів.

Опісля Олександр Мамай порушив питання вартості проїзду у міському громадському транспорті. Він відзначив, що протягом останніх років ціна однієї такої поїдки в Полтаві залишається однією з найнижчих в усій Україні.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що в Полтаві планують підвищити вартість проїзду в міському пасажирському транспорті до 2,50 грн.

— Я об’їхав усі транспортні підприємства, звернув увагу на те, де вони обслуговують свої автобуси, — зазначив Олександр Мамай. — Шановні друзі! Зубило і молоток! Їм ні за що обслуговувати свої автобуси. Усі маршрути, крім «кільцевого», усі до одного збиткові. Треба доїхати в мікрорайон Лісок, треба доїхати на Крутий Берег, на Вакуленці, на Климівку і.т.п. Ви уявляєте, які це маршрути!

Таку думку мера стосовно тарифів на перевезення полтавців у громадському транспорті із задоволенням вислухали б члени Громадської ради при Полтавській облдержадміністрації. Але на засідання щодо планів підвищення тарифів на проїзд Олександр Мамай не з’явився, хоча і був запрошений. Поставити ж запитання міському голові по ходу його виступу було фактично неможливо.

— Безумовно, хочеться, щоб ці маршрути безкоштовно возили наших громадян, — прокоментував мер. — Але на сьогоднішній день вартість дизельного пального, вартість запасної частини на цей автобус — це дуже великі капіталовкладення. Я думаю: багато хто з вас був у Європі. Думаю, ви звернули увагу на те, що проїзд там коштує 2,20-2,50 євро. Це майже 25 гривень. Безумовно, ми не будемо рівнятися на Європу. Але автобуси у нас європейські: MAN, Volvo. Вони дорожче тут коштують (б/у), ніж у Європі? Дорожче. Запасну частину треба купити? Треба..!

Під час звітування мера нам здалося, що своїм виступом Олександр Мамай підготовує полтавців до підвищення вартості проїзду в міському громадському транспорті. Але, як кажуть, коли здається, треба хреститися... Це усього-на-всього наше суб’єктивне сприйняття...

Каріна ТЮТЮННИК, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему