Розмір тексту

У Кременчуці донеччанин залишився без грошей та без «КрАЗу»

Житель Донецької області приїхав до Кременчука по автомобіль, та після передачі грошей продавець зник

До Кременчуцької міліції звернувся житель Донеччини. Чоловік повідомив, що він приїхав до Кременчука, аби купити автомобіль «КрАЗ». Через термінал одного із банків він перерахував 28 тисяч гривень, але автомобіль не отримав.

Як повідомили у прес-службі УМВС України в Полтавській області, перевірку по факту почали проводити працівники кримінального розшуку райвідділу. Невдовзі оперативники встановили «псевдо-продавця». Ним виявився місцевий 40-річний чоловік.

Окрім цього міліціонери встановили всі обставини події.

З’ясувалось, що чоловіки домовилися про купівлю-продаж автомобіля через Інтернет. Зустрівшись у Кременчуці, вони обговорили умови угоди.

Згідно домовленості, продавець надав копію свого паспорту та повідомив покупця, що від’їде на деякий час у справах. За його відсутності гість із Донеччини повинен перерахувати кошти за автомобіль на відповідний рахунок, після чого вони разом поїдуть на переоформлення транспорту. Зустрітись вони домовилися через певний час у мікрорайоні Молодіжному.

Проте, продавець зустрічатись і не планував. Побачивши, що на його рахунок поступили кошти, він перестав відповідати на телефонні дзвінки «клієнта».

За таких умов покупець збагнув, що його ошукали і звернувся за допомогою до місцевих правоохоронців.

На даний час за фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Обставини скоєного на даний час встановлюють слідчі райвідділу. За скоєне підозрюваному загрожує покарання від штрафу, до позбавлення волі на строк до трьох років.

Михайло ОСТАПЕНКО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему