Розмір тексту

На постах ДАІ з’являться спеціальні світлофори

Світлофор з постійним блимаючим жовтим світлом
Світлофор з постійним блимаючим жовтим світлом

Автоінспекція Полтавщини встановить світлофори з постійним блимаючим жовтим світлом на своїх постах

На Полтавщині встановлять попереджаючі світлофори. На прес-конференції начальник УДАІ УМВС України в Полтавській області Олександр Штепа зазначив, що автоінспекція планує встановити світлофори з постійним блимаючим жовтим світлом у 3-х точках на Полтавщині. Ці світлофори будуть встановлені біля пішохідних переходів.

— Такі світлофори потрібні для того, щоб попередити водія про те, що попереду знаходиться пішохідний перехід. Особлива це стосується тих автошляхів на яких немає освітлення. На сьогоднішній день, начальник УМВС Полтавщини Едуард Федосов підписав листи до мерів Полтави та Кременчука, з пропозицією обладнання доріг міста такими світлофорами. — зазначає Олександр Штепа.

Працівники автоінспекції власним коштом планують обладнати такими сигналами пости ДАІ, й пропонують мерам Кременчука і Полтави та дорожнім підприємствам, повстановлювати такі світлофори на аварійних ділянках міст.

Начальник відділу зв’зків з громадскістю УМВС України в Полтавській області Юрій Сулаєв зазначив, що встановлення таких світлофорів знизить рівень аварійності:

— Це європейська практика, адже водій зможе зорієнтуватися й уникнути ДТП. Найбільша проблема це у населених пунктах де дорога не освітлена. Наприклад, колись відрізок траси Київ-Харків у Супрунівці освітлений не був, й там не встигали патрулі виїжджати на аварії. Тепер коли дорога там освітлена, дуже рідко стається ДТП.

Правоохоронці стверджують, що головна задача ДАІ попередити дорожньо-транспортну пригоду, й тому вони власним прикладом закликають владу обладнати аварійні участи попереджувальними знаками.

Георгій ВОЛОШИН, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему