Розмір тексту

Підприємства «Формули смаку» знизили ціни на соціальний хліб, але зменшили об’єми

Доступний хліб буде, але його стане менше

Полтавське обласне відділення Антимонопольного комітету та підприємства компанії «Формула смаку» виробили загальний знаменник стосовно цін на соціальні сорти хлібу. Як сьогодні повідомив голова тервідділення АМКУ Володимир Оніщенко, представники компанії погодилися із аргументами Комітету, тож повернули ціни на соціальні сорти до попереднього стану.

Втім, виробники паралельно зменшили об’єми виробництва таких сортів. На думку Володимира Оніщенка, зерна із регіонального резерву було досить, тому є запитання до виробників, яким чином вони розпорядилися цим ресурсом.

Нагадаємо, що директор ТОВ «Полтавахліб» повідомила про підвищення цін на соціальний хліб. Зокрема, по-народному, «кирпичик білого» (вага 0,55 кг) коштує 2,99 грн. (до цього було — 2,50 грн.).

Після Володимир Оніщенко заявив, що за даними того ж ТОВ «Полтавахліб» станом на 15 січня цього року залишки борошна по цьому підприємству складають: борошна вищого ґатунку — 83,3 тонни, 1-го ґатунку — 101, 3 тонни, 2-го ґатунку — 36,6 тонн і житнього — 169,74 тонни.

— По наших розрахунках із того, скільки вони випікають хліба простої рецептури — їм на день необхідно порядку 9 тонн борошна пшеничного, і того — на 24 дня, як мінімум, у них це борошно є. Безумовно вести мову про підняття цін на хліб у них не було ніяких підстав, — сказав він тоді.

На початку лютого керівники ТОВ «Полтавахліб», ТОВ «Комсомольськхліб», ПАТ «Комсомольський хлібозавод», ТОВ «Кременчукхліб», які входять до ГК «Формула смаку», погодилися, що кілограм «білого» хлібу повинен повинен коштувати 4,30 грн.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему