Розмір тексту

Суддя Оржицького райсуду просить зупинити «беспредєл» Полтавського УБОЗу

Євгеній Смілянський
Євгеній Смілянський | Фото: poltava.pl.ua

Євгеній Смілянський просить правоохоронні органи захистити його від переслідувань з боку спецпідрозділу

До ІВ «Полтавщина» звернувся голова Оржицького райсуду Полтавської області Євгеній Смілянський з проханням розповісти про, з його слів, незаконне переслідування з боку працівників Полтавського УБОЗу.

Суддя розповів, що працює на своїй посаді з 2004 року, при цьому він намагається виконувати свої обов’язки чесно та сумлінно, особливо, коли мова йде про вплив на його професійну діяльність з боку органів виконавчої влади, правоохоронців, адвокатів чи інших осіб.

— Однак така поведінка не всім до вподоби, — переконаний він. — Особливо це «дошкуляє» правоохоронним органам, які не мають змоги умовити мене прийняти вигідне їм рішення, коли це стосується показників щодо злочинів вчинених організованими злочинними угрупованнями, яких фактично (та з точки зору юридичної кваліфікації їх дій) на території району вже немає близько десяти років. Є наприклад, крадіжка, а в УБОЗі хочуть трактувати це, як прояв ОЗУ.

За словами Євгенія Смілянського, у гонитві за показниками працівники УБОЗ УМВС України в Полтавській області «полюють» за ним вже близько двох років:

— Спочатку поставили в моєму кабінеті саморобно виготовлені пристрої для прослуховування та відеозапису. Після виявлення мною цих пристроїв працівники УБОЗу вирішили діяти проти мене офіційно. Знайшли безпідставні причини для заведення оперативно-розшукової справи, встановили у моєму кабінеті відеокамеру та аудіо-прослуховування, і слухали з червня 2012 року. Однак результату не було. Потім вирішили довести справу до кінця і прислали до мене аж з Кременчука свого агента, громадянина Т., який приїхав в Оржицю та на прохання УБОЗу здійснив злочин у вигляді зберігання кастету. В ході розгляду справи гр. Т неодноразово пропонував мені гроші за призначення йому м’якого покарання. Завершилося тим, що моєму помічникові підкинули в «бардачок» його «Запорожця», у якого не зачинялися двері, дві тисячі гривень. Шляхом фізичного та психологічного примусу його примусили свідчити проти мене. Розуміючи, що ця справа зшита «білими нитками» УБОЗівці почали шукати проти мене новий компромат. Застосувавши фізичне насильство та електрошокер вони спромоглися вибити покази ще в кількох осіб, які мали справу в Оржицькому райсуді. Однак і на цьому вони не зупинилися.

Євгеній Смілянський стверджує, що 15 січня 2013 року двоє невідомих чоловіків, які не пред’явили службових посвідчень чи інших документів, намагалися фізично перешкоджати виконанню його службових обов’язків:

— При спробі вийти з кабінету з метою повідомити прокурора Оржицького району т начальникаа Оржицького РВ УМВС України в Полтавській області про незаконні дії один із цих чоловіків завдав мені тілесні ушкодження та штовхав мене. В подальшому я дізнався, що протиправні дії вчинили працівники УБОЗу. Я звернувся із заявою до прокуратури Оржицького району та Оржицького райвідділу міліції з приводу незаконних дій щодо мене. Дізнавшись про це працівники УБОЗу звернулися у відповідь із заявами про те, що я застосував проти них фізичне насильство. Але я не можу зрозуміти логіки, за якою я, інвалід, ледь пересуваючись на протезах замість ніг, побив спеціально підготовлених працівників УБОЗу. У зв’язку із цим я звернувся зі скаргою на ім’я начальника УМВС України у Полтавській області Едуарда Федосова та згодом дав свідчення представнику внутрішньої безпеки.

Така ситуація змусила суддю надати їй гласності:

— Думаю, що наступна зустріч з працівниками УБОЗу закінчиться трагічно для мене. УБОЗівці мене вб’ють (наприклад, відріжуть голову), а потім будуть довго розкривати цей злочин.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему