Розмір тексту

У Полтаві бездомна собака нападає на людей

У Київському районі Полтави бездомна собака за один день покусала 19 дорослих та 5 дітей

Тільки за вчора до травмпункту з покусами звернулося 19-ть дорослих та 5-ро дітей. Собака нападає в Київському районі міста, а саме в районі 25-ї школи, вулиць Нечуй-Левицького, Шевченка, Коцюбинського, Темерязєва та провулку Уютного.

Як зазначає головний державний інспектор ветеринарної медицини Полтави Віктор Пальчик, чи собака скаженна поки невідомо:

— Такі напади це НП. Безхозна собака за один день напала на стількох людей. Однак, я вважаю, що ще є люди які не зверталися до лікарні. Прошу таких людей обов’язково звернутися чи то до травпункту 1-ї міської лікарні, чи до травмотології дитячої лікарні. Собака може бути заражена сказом. Сказ — це особливо небезпечна інфекційна хвороба від якої страждають теплокровні тварини, отже й людина. Хвороба уражає центральну нервову систему й може призвести до смерті. Тому закликаю всіх, хто був покусаний та не звертався до лікарні, негайно звернутися за допомогою лікарів.

Також були випадки коли на собака нападала на людей які вигулювали власних собак, але собаки цих людей вступали на захист хазяїв й теж могли бути покусані. Тож якщо стався таки й випадок, таких собак потрібно доставити в віділення ветеринарної медицини за адресами. вулиця Південна, 4 та вулиця Покровська, 86а.

Наразі над відловом собаки працюють спеціалісти державної ветеринарної медицини, підрозділи МНС, ветеринарна карантинна міліція та робітники КП «КАТП-1628». Віктор Пальчик прохає, тих хто має якусь інформацію про місцезнаходження цієї безхозної собаки, терміново звернутися за телефонами: 7-31-31, 68-93-68, 050-305-71-33, 050-663-39-91.

Георгій ВОЛОШИН, «Полтавщина»

Матеріали по темі:

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему