Розмір тексту

У деяких колодязях Козельщини майже зникла вода

Колодязі у Козельщинському районі серйозно обміліли

На днях у Козельщинському районі відбулося засідання постійної комісії Козельщинської районної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології, соціального розвитку села. Участь у нараді узяв голова районної ради Юрій Марченко, голова районної державної адміністрації Сергій Сушко, головний лікар Козельщинського центру первинної медико-санітарної допомоги Світлана Михайлова.

Приводом для серйозної розмови стало звернення жителів села Комінтерн Козельщинського району. Про це повідомили у прес-службі Полтавської обласної ради. Люди серйозно стурбовані тим, що в сільських колодязях практично пропала вода.

— Влітку води набиралось із піввідра, зараз можна начерпати до трьох відер, та цього дуже мало для потреб сільських садиб, — розповіла секретар Солоницької сільської ради (до її складу входить село Комінтерн) Валентина Свистун.

Місцеві жителі пов’язують зниження рівня грунтових вод із діяльністю Єристівського залізорудного кар’єру. Так як аналогічна проблема з’явилась у прилеглих до кар’єру селах Кременчуцького району. Проте місцева влада має суттєвий вплив на ситуацію з водопостачанням, адже тут вирішуються всі питання, пов’язані із відведенням земель для діяльності промислового гіганта.

Як зазначили у прес-службі Потавської обласної ради, підземні ріки обміліли так само і в селах Козельщинського району. Учасники засідання висловили одностайну думку про те, що тільки маючи однозначний висновок компетентної експертної комісії, Солоницька сільська рада зможе звернутися до керівництва Єристівського кар’єру з вимогою усунути негативні наслідки і налагодити водопостачання прилеглих до кар’єру територій.

Чиновники зауважили: проблема маленького села Комінтерн — це лише перший дзвіночок. Загроза водним ресурсам західної частини Козельщинського району існує давно. Сумнозвісний ставок-випарювач Кременчуцького нафтопереробного заводу забруднив підземні води у селищі Нова Галещина. І тут ситуація схожа — в сусідні села Кременчуцького району організоване підвезення питної води. Екологічне лихо, спричинене нафтовиками, є фактом визнаним. Таким самим має бути підхід і до проблем водопостачання населених пунктів Козельщинського району.

Олеся КРОШИНА, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему