Розмір тексту

У Полтаві подорожчав «соціальний» хліб

У ТОВ «Полтавахліб» виклали свої аргументи щодо подорожчання так званого «соціального» хліба

Як ми вже попередньо писали, обласна влада не отримала позитивної відповіді від ТОВ «Полтавахліб» з приводу прохання не підвищувати ціни на «соціальні сорти» хліба.

Позицію керівників регіону з цього питання ми почули, а от аргументи безпосереднього виробника продукції залишилися за лаштунками. Щоб виправити це, «Полтавщина» звернулася до адміністрації товариства з проханням надати свої пояснення стосовно необхідності підвищення цін на хліб. На наше прохання охоче відгукнулася директор ТОВ «Полтавахліб» Валентина Маджар:

— Я працюю на підприємстві вже довгий час, тому маю із чим порівнювати. Ви знаєте, що був час, коли підприємство взагалі зупинилося. Потім ми змінили власника, вийшли на показник 10-18 тонн щодобово. Зараз ми випускаємо щодоби до 37 тонн. Також встановлено три нові технологічні лінії, вкладені великі кошти. 400 наших робітників без затримки отримують зарплату. І хочеться підвищувати цей рівень. А для цього ми повинні мати прибуток. Спочатку просили владу піти на поступки у вересні (до цього ми здорожували лише кондитерські вироби) — нам відмовили. Потім просили у грудні, але нам сказали, що Новий рік, не можна. Зараз вже кінець січня, і знову нас не хочуть чути.

Проте в останньому випадку товариство вже не дослухалося до пропозицій влади і підвищило ціни на 2 види хліба. Зокрема, по-народному, «кирпичик білого» (вага 0,55 кг) коштує 2,99 грн. (до цього було — 2,50 грн).

У якості компромісу «Полтавахліб» пропонувало владі організувати торгівельні точки, де б реалізовувались «соціальні сорти хліба» за старими цінами (але з дотаціями за таку благодійність). До речі, з приводу останньої, то Валентина Маджар розповіла, що підприємство активно бере участь у різних соціальних проектах. Наприклад, у 2012 році «Полтавахліб» закупило обладнання для полтавських лікарень. До того ж є і поставка хліба за старими цінами у полтавські школи та дитсадки.

Також ми запитали у Валентини Маджар, чому ТМ «Формула смаку» порушили умови Меморандуму про співробітництво із владою. На її думку, сама влада не дотримала своїх обіцянок:

— Ми не отримали гарантованої кількості зерна у повному обсязі. Коли зерно було, ми не змінювали цін. Але далі робити зі збитком не можемо.

Нагадаємо, що у грудні три керівники хлібопекарських підприємств зустрічалися із головою Полтавської обласного тервідділення АМКУ Володимиром Оніщенком, який розповів про необхідність виконання вище згаданого Меморандуму.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему