Розмір тексту

ТОВ «Полтавахліб» не домовилося із владою щодо збереження попередніх цін на хліб

Полтавська обласна влада обговорила із виробниками стан ринку хліба

Заступник голови Полтавської облдержадміністрації Олена Адамович провела нараду щодо цінової ситуації на ринку хліба області. У засіданні взяли участь керівники обласних установ, структурних підрозділів облдержадміністрації, начальник управління розвитку підприємницької діяльності виконавчого комітету Полтавської міської ради Регеди О.В., директор ПАТ «Комсомольський хлібзавод» Мошківський М.А., директор ТОВ «Полтавахліб» Мажар В.Г., начальник департаменту хлібного виробництва ГК «Формула смаку» м.Кіровограда Налбадьян С.В., завідувач сектору у Полтавській області Державної інспекції України з контролю за цінами Максимішина І.І.

Як повідомили в прес-службі Полтавської ОДА, станом на 25 січня Полтавська область по ціні на хліб з борошна 1 ґатунку займає 5 місце, від найнижчого до найвищого.

Середня роздрібна ціна по області на хліб з борошна 1 ґатунку складає 4,75 грн. при середній роздрібній ціні по України — 5,02 грн./кг. Роздрібна ціна на хліб простої рецептури з борошна першого ґатунку складає 2,50 грн. за одиницю виробу.

По рівню роздрібної ціни на хліб житньо-пшеничний область знаходиться на 4 місці з середнім рівнем 4,46 грн. при середній роздрібній ціні по України — 5 грн./кг. Роздрібна ціна за одиницю виробу з борошна житньо-пшеничного простої рецептури складає 2,95 грн.

Полтавська обласна влада обговорила із виробниками стан ринку хліба

Полтавська обласна влада обговорила із виробниками стан ринку хліба

21 січня ТОВ «Полтавахліб», структурний підрозділ ГК «Формула смаку» (м.Кіровоград), поставило до відома керівництво облдержадміністрації щодо збільшення оптово-відпускних цін на 3 види хліба простої рецептури (хліб пшеничний 1г формовий 550 г, хліб пшеничний 1г формовий 600г, хліб поживний подовий 700г).

23 січня в облдержадміністрації проведено робочу нараду з представниками ГК «Формула смаку», керівництвом ТОВ «Полтавахліб» за участю фахівців структурних підрозділів облдержадміністрації. Однак домовленості щодо збереження попереднього рівня оптово-відпускних цін з представником ТОВ «Полтавахліб» не було досягнуто.

При цьому забезпеченість потреби в сировині (борошні) ТОВ «Полтавахліб», зокрема за рахунок регіональних ресурсів зерна, отриманих на умовах Меморандуму, дозволяє утримувати виважені стабільні ціни на хліб простої рецептури в обсягах щодобового виробництва близько 15 тонн.

За оперативними даними, на підставі проведених аналітичних досліджень економічно обґрунтованих підстав для зростання оптово-відпускних цін на зазначені види хліба у підприємства немає.

Тому з 25 січня для вивчення стану виробничої діяльності на ТОВ «Полтавахліб» обласною робочою групою проводиться комплексна перевірка.

Крім того, в ході наради зазначено що на ринку Полтавської області та м. Полтави виробництво хліба і хлібобулочних виробів здійснюють 147 суб’єктів господарювання.

Поряд із ТОВ «Полтавахліб» (питома вага 15%) на ринку хліба і хлібобулочних виробів м. Полтави домінують ТОВ «ХК «Кулиничівський» та місцеві виробники, в т. ч. «Рідне село» (смт. Котельва), «Домашній смак» (м. Карлівка), ПП «Полтавський хлібозавод «Південний», ПП «Хорольська мехпекарня» та інші.

Облдержадміністрація вжила заходи щодо заміщення постачання хліба простої рецептури споживачам обласного центра в кількості 8,6 тонн щодобово за рахунок потужностей ТОВ «ХК «Кулиничівський» та вищезазначених місцевих виробників за постійно діючими роздрібними цінами.

Андрій ПЕТРОВ, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему