Розмір тексту

У Полтаві нагородили переможців конкурсу «Молодь року-2012»

У Полтаві нагородили переможців конкурсу «Молодь року-2012»
У Полтаві нагородили переможців конкурсу «Молодь року-2012» | Фото: rada-poltava.gov.ua

13 молодих полтавців, які, на думку журі, достойні відзнак, отримали свої нагороди

Учора в Міському будинку культури відбулася друга церемонія нагородження переможців конкурсу «Молодь року — 2012». Серед 54 учасників відзначили найкращих у 13 номінаціях. Нагадаємо, у 2011 році їх було 11. Про це повідомили у прес-службі Полтавської міської ради.

Відкрила урочистий вечір секретар міської ради Оксана Деркач. Після урочистостей для присутніх виступили Олексій Ткаченко, ансамбль сучасного балету «Марія», танцювально-спортивний клуб «Ювента», хореографічний колектив «Міленіум», народний ансамбль спортивно-бального танцю «Грація», Ольга Олександрова, Анна Городницька, вокальний ансамбль «Малахіт» та гурт «Принципова зміна» зі своїм новим кліпом на пісню «Ти не один».

Тепер докладніше про переможців. У номінації «Кращий студентський проект — 2012» переможцем визнано «Міжнародну програму «Студентська республіка»: вишівський етап (ПДАА), що проводиться в академії з 2007 року. Місією проекту є виховання поколінь, здатних вільно мислити, свідомих лідерів для України.

Кращим студентським лідером у 2012 році став Ігор Рева (Президент студентського парламенту Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, голова Студентської ради міста Полтава 2-х попередніх каденцій, переможець обласного конкурсу «Студент року» в номінації «Громадський діяч», член президії від Полтавського регіону та заступник голови Всеукраїнської Студентської Ради при Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України, член Молодіжної ради при Кабінеті Міністрів України).

У Полтаві нагородили переможців конкурсу «Молодь року-2012»

У Полтаві нагородили переможців конкурсу «Молодь року-2012»

У номінації «Кращий молодіжний лідер — 2012» найкращим став Юрій Шавиро (президент громадської організації «Полтавська федерація тхеквондо», депутат Київської районної в місті Полтава ради, член Полтавського обласного відділення Національного олімпійського комітету України, член Президії Федерації тхеквондо ВТФ України).

Перемогу в номінації «Кращий молодий підприємець — 2012» здобув Олексій Василик (власник зуботехнічної лабораторії «Стомат-сервіс» та фрезерного центру «Сеrox»). Вже за рік роботи його підприємство стало відомим в стоматологічній галузі області та потрапило в трійку лідерів Полтавської зуботехнічної галузі.

У номінації «Кращий молодий медичний працівник — 2012» перемогла Юлія Чернявська (лікар-анестезіолог відділення анестезіології та інтенсивної терапії дитячої міської клінічної лікарні в Полтаві, висококваліфікований спеціаліст, з 2011 року є здобувачем кафедри педіатрії № 1 Української медичної стоматологічної академії на звання «кандидат медичних наук»).

Номінація «Сила духу» (за вміння перетворити трагедію на перемогу, за міць духу, віру в себе та у своє життя) підкорилася Федору Миколаєнко. Він — справжній чоловік, не зламався під тягарем болю від втрати коханої дружини. Виховує 4 дітей — Настю, Михайла, Таню та Андрійка.

Кращий молодий учитель 2012 року — Ярослава Бутко (переможниця міського та лауреат обласного конкурсу «Учитель року — 2012» в номінації «Біологія», співорганізатор проведення щорічного свята «Зустріч пернатих друзів»).

У номінації «Кращий молодий працівник в галузі культури — 2012» найкращою визнали Юлію Крамареву (бібліотекар читального залу; співає у театрі народної пісні; займається виготовленням авторської ляльки-мотанки, квіткових композицій, квілінгом, бісероплетінням. Завдяки Юлії створено при бібліотеці гурток «Креативного рукоділля». Юлія започаткувала традицію проводити в бібліотеці різноманітні сімейні майстер-класи, створила краєзнавчий куточок, бібліотечну газету «Сорока»).

У Полтаві нагородили переможців конкурсу «Молодь року-2012»

У Полтаві нагородили переможців конкурсу «Молодь року-2012»

За «Наукове молодіжне відкриття — 2012» нагородили студентку І курсу магістратури Полтавської державної аграрної академії Терезію Локес. Вона три роки поспіль вигравала стипендію фонду Віктора Пінчука «Завтра. ua» та має патент на корисну модель.

У номінації «Кращий молодіжний проект — 2012» перемогу здобула «Полтавська школа молодої сім’ї». Проект став переможцем Всеукраїнської програми «Перший крок до успіху».

Благодійний проект «Дай лапу 3D» став переможцем у номінації «Кращий благодійний проект — 2012». «Дай лапу 3D» — це масштабне дійство, що поєднало в собі ряд концертів для дітей та молоді міста, під час яких збирали кошти на лікування та стерилізацію безпритульних тварин. За ініціативи активістів організації 18 травня в Полтаві прийнято «Програму регулювання чисельності безпритульних домашніх тварин на 2012-2016 роки».

У номінації «Молодіжне відкриття — 2012» першість здобула Людмила Супрунова (студентка Полтавського національного педагогічного університету імені Володимира Короленка). Дівчина пропагує народне пісенне мистецтво, українську народну манеру співу, солістка Українського народного хору «Калина», лауреат та переможець багатьох Всеукраїнських конкурсів та фестивалів, що отримала диплом І ступеню Обласного міжвузівського мистецького фестивалю-конкурсу «Студентська весна — 2012».

Наймасштабнішою молодіжною подією року визнали загальноміський захід «Парад «Полтава вишивана».

Нагадаємо, конкурс «Молодь року» започаткований у 2011 році управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту міськвиконкому спільно зі Студентською радою міста. Його метою є підбиття підсумків поточного року, визначення та нагородження найкращих представників із числа молоді Полтави, враховуючи їх здобутки у громадському, культурному, науковому, навчальному, професійному житті; стимулювання іншої молоді до розвитку своїх здібностей і талантів; відзначення кращих урядових, неурядових організацій, підприємств, фірм та інших установ, що працюють з молоддю та для молоді міста.

У Полтаві нагородили переможців конкурсу «Молодь року-2012»

У Полтаві нагородили переможців конкурсу «Молодь року-2012»

Чому переможцями стали саме ці люди? На думку журі, вони виявилися найдостойнішими серед тих, хто подав заявку на конкурс «Молодь року-2012». Відтак, переможців нагородили сертифікатами на меблі, знижками на поїздки за кордон, квітами тощо.

Якою має бути людина року? На думку одного з переможців, Сергія Одаренка, — креативною та соціально активною.

Каріна ТЮТЮННИК, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему