Розмір тексту

Прокуратура Полтавщини не задоволена станом сміттєзвалищ

За наслідками перевірок полігонів твердих побутових відходів прокуратура має претензії до органів влади та контролюючих органів

Перевіривши стан додержання законодавства у сфері поводження з відходами, працівники прокуратури Полтавщини залишились незадоволеними роботою місцевих органів виконавчої влади та самоврядування.

За словами старшого прокурора прокуратури області Рустама Айдаєва, вони не забезпечують реалізацію загальнодержавних та місцевих програм поводження з відходами; не здійснюють контроль за правомірністю видалення та розміщенням відходів. Також вони не вирішують питань про створення нових полігонів для видалення відходів, а також здійснення роздільного збирання відходів та їх корисних компонентів. У регіоні лише 10% усіх полігонів твердих побутових відходів мають проектну документацію і паспорти.

Не задовольнили прокуратуру і результати діяльності контролюючих органів. Адже у нинішньому році повинні були отримати дозволи на розміщення відходів 2300 підприємств, установ і організацій, однак отримали такі документи тільки половина. А Держекоінспекція, органи СЕС не вжили відповідних заходів до порушників.

Ці та інші проблеми з метою вирішення були обговорені нещодавно на міжвідомчій нараді керівників правоохоронних органів, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування регіону.

Довідково: упродовж нинішнього року в області утворилося 5,5 млн. тонн відходів. Основна частина (97% від загального обсягу) належить до 4 класу небезпеки. Утилізовано майже 3 млн. тонн відходів (або 52% від загальної кількості утворених), проте у спеціально відведені місця видалено лише 16%.

Підготував Андрій ПЕТРОВ, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему