Розмір тексту

На єдиного кандидата від опозиції — Сергія Капліна — буде заведена кримінальна справа?

Сергій Каплін
Сергій Каплін

Сергію Капліну інкримінують спробу повалення конституційного ладу

Нам стало відомо, що у полтавській прокуратурі вже чекає «свого часу» «заява на єдиного кандидата від опозиції», ударівця — Сергія Капліна. Йому інкримінують спробу повалення конституційного ладу.

Нагадаємо, Україну буквально сколихнула звістка про те, що у 144 окрузі м. Полтави бюлетені зберігалися фактично у туалетній кімнаті, їх було залито водою, а їх частина намокла та очевидно зіпсована. Також «Полтава гудить» «політичною корупційною наглістю» мера Полтави Мамая, який у робочий час агітує за провладного кандидата Залужного.

Сергій Каплін, через газету «Іскра простих людей» звернувся до виборців з закликом: у разі фальшування, вийти на вулиці для захисту результатів голосування. Плануються масштабні акції у регіоні. Приблизна кількість учасників десять-двадцять тисяч чоловік. Нагадаємо, що на зустріч з Віталієм Кличко і Сергієм Капліним два тижні тому прийшло понад 14 000 полтавців.

Сергій Каплін заявив: «Вони чекають результату виборів, щоб почати розправу над кандидатом від опозиції. Вони готують масштабні фальшування виборів, підкуп, насильно витягуватимуть людей з хат і змушувати голосувати за регіоналів, шантажуватимуть та залякуватимуть. У відповідь ми готуємо потужні протести аби захистити ваш вибір, — сказав Сергій Каплін.

Сергій Каплін додав: «Я звернувся правоохоронних органів щодо порушення законодавства ОВК 144, мером Полтави та окремими кандидатами».

На думку Сергія Капліна, Окружною виборчою комісією округу № 144 м. Полтави порушено вимоги чинного виборчого законодавства, а саме статтю 82 Закону України «Про вибори народних депутатів України». Порушення стосувалося порядку зберігання виборчих бюлетенів. Комісією не було забезпечено належне зберігання бюлетенів. Бюлетені мають зберігатися у сейфі (металевій шафі), який опечатаний спеціальною стрічкою. Натомість бюлетені зберігалися у двох незахищених приміщеннях (вбиральні). Через це бюлетені були пошкоджені у зв’язку із підвищеною вологістю у даному приміщенні. При цьому виборчі бюлетені у кількості 690 пачок були перепаковані (із слів члена окружної виборчої комісії № 144) без дотримання правил та вимог, передбачених чинним законодавством. Сергій Каплін вважає, що усі ці дії можуть призвести до грубого порушення виборчих прав громадян, а також до фальсифікації результатів виборів, ця «акція з підтопленням» — перший акорд нечуваної майбутньої фальсифікації виборів.

Андрій ПЕТРОВ, «Полтавщина»

На правах реклами

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему