Розмір тексту

Олена Бондаренко: Партія регіонів впроваджує стратегію підтримки нового покоління українців

Олена Бондаренко: Партія регіонів впроваджує стратегію підтримки нового покоління українців
Олена Бондаренко: Партія регіонів впроваджує стратегію підтримки нового покоління українців

Народний депутат від Партії регіонів розповіла про підтримку дитини від народження до отримання першого робочого місця

В рамках робочої поїздки Полтаву відвідала народний депутат України, член фракції Партії регіонів Олена Бондаренко. Поспілкувавшись з освітянами, активом Партії та журналістами Полтавщини нардеп розповіла про масштабну та амбітну стратегію Партії регіонів щодо підтримки нового покоління українців. Її напрямки відтворюють важливі етапи життя кожної людини.

Стратегія лягла за основу загальних соціально-економічних пріоритетів, на яких зосередилася команда чинної влади. Зокрема, Олена Бондаренко розповіла, що цим пріоритетом є підтримка дорослих українців, які взяли на себе відповідальність народити та викохати нове життя. Держава зобов’язалася підтримувати як родини, так і батьків-одинаків. В рамках зазначеної ініціативи зроблено акцент на нових будинках сімейного типу та на програмі «Нове життя». Останній напрямок являє собою грандіозне будівництво в кожній області не менше шести перинатальних центрів, які б мали обладнання для того, щоб надати допомогу родині під час вагітності, пологів та перших днів життя малюка. Окрім цього партія запланувала відчутно збільшити виплати по народженню першої, другої та третьої дитини.

Наступний етап у житті дитини — дитячий садочок. Партія регіонів вже втілює план збільшення кількості дитячих садочків шляхом їх відкриття при малокомплектних школах. Таким чином вирішуються дві задачі: зберігається школа та відкривається новий дитсадочок. До речі, за словами Олени Бондаренко, на Полтавщині відкрився 71 новий дитячий садочок, що дозволило значно послабити проблему відсутності вільних місць в дитсадках області. «Ця практика Полтавщини достойна наслідування у інших регіонах України,» — говорить пані Бондаренко.

Далі дитина стає школярем і іде до школи новеньким автобусом по програмі «Шкільний автобус», за втілення якої Партія регіонів взялася 2 роки тому назад, одразу після обрання Президентом свого тодішнього лідера Віктора Януковича. Так на Полтавщині не залишилося жодного села, де не було б організовано підвіз школярів, хоча програма потребує постійного бюджетного супроводу. До речі, тільки за останній рік Полтавщина завдяки фінансуванню з держбюджету (70%) та місцевих бюджетів (30%) закупила стільки шкільних автобусів, скільки закупала протягом останніх трьох років разом взятих. Окремим надбанням регіонали вважають надання школам повністю готових профільних кабінетів, хімії, фізики, історії. Це не тільки столи та стільці, але й усе необхідне обладнання та препарати для повноцінного та цікавого проведення уроку.

Також Олена Бондаренко розповіла, що Партія регіонів не забуває про молодого українця й під час чергового етапу його життя. Зокрема, влада планує, переглянути «радянську практику» держзамовлення професійних кадрів у ВУЗах, але з поправкою на те, що держава буде збільшувати своє замовлення тільки на потрібних їй спеціалістів.

Після завершення навчання молодий спеціаліст стикається з гострою проблемою першого робочого місця, адже роботодавці скрізь вимагають від спеціалістів досвіду роботи. Уряд планує реалізувати план державного фінансування таких молодих спеціалістів на річний термін. Тим самим держава простимулює роботодавців не вимагати від молоді досвіду роботи: такий досвід вона буде набувати безпосередньо на новому робочому місці.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

На правах реклами

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему