Розмір тексту

Микола Азаров у Полтаві дав зелене світло вітчизняним електропоїздам

Микола Азаров у Полтаві дав зелене світло вітчизняним електропоїздам
Микола Азаров у Полтаві дав зелене світло вітчизняним електропоїздам | Фото: Анна Довгошей

Прем’єр-міністр України сьогодні переконався: кременчуцькі електропоїзди значно кращі за корейські

Прем’єр-міністр України Микола Азаров, перебуваючи з офіційним візитом у Полтаві, завітав на Південний вокзал, де на нього чекали адміністрація, працівники Крюківського вагонобудівного заводу та їхня гордість — міжрегіональний швидкісний двосистемний електропоїзд, виготовлений за дорученням Кабінету Міністрів та Президента України Віктора Януковича в рамках програми «Розвиток внутрішнього виробництва».

Спочатку Прем’єр-міністр оглянув стенди на пероні вокзалу, частина із них — то звіт Укрзалізниці про роботу з покращення якості перевезень, інша — наочні ілюстрації переваг вітчизняного вагонобудування. Тож своєрідну екскурсію для Миколи Азарова провів спочатку гендиректор Укрзалізниці Володимир Козак, а потім голова наглядової ради ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» Володимир Приходько. Голова уряду також оглянув два вагони, кабіну машиніста електропоїзда і трохи проїхався ним.

Микола Азаров у Полтаві

Микола Азаров у ПолтавіМіжрегіональний швидкісний двосистемний електропоїзд

Микола Азаров у Полтаві

Представники влади

Інтер’єр унікального потягу — дослідного варіанту, який став на рейки під час попередніх випробувань у травні цього року, — чимось схожий на інтер’єр літака, тільки тут значно просторіше. Що стосується зручностей для пасажирів, кременчужани подбали про високий рівень безпеки, комфорту і сервісного оснащення — все це відповідає кращим зарубіжним зразкам вагонів такого класу.

Нагадаємо, ще на цьогорічному Сорочинському ярмарку Микола Азаров спілкувався із керівництвом Крюківського вагонобудівного і заявив про свій намір у недалекому майбутньому оглянути зразки їхньої продукції особисто. І, як бачимо, слова свого дотримав.

— Україна не повинна імпортувати ті товари, які може виробляти сама. Машинобудування — наша стратегічна галузь, де навіть у дуже складні часи не припинявся випуск високотехнологічної продукції. Чому ці розробки часто не доходили до стадії масового виробництва й фактично ігнорувалися внутрішнім ринком — інше питання. Сьогодні ситуація, нарешті, змінюється. Переконаний, що завдяки системній підтримці держави, згодом 70% поїздів в Україні буде вітчизняного виробництва, — зазначив Прем’єр-міністр під час брифінгу з представниками ЗМІ у Полтаві.

Позед «Опытный»

Позед «Опытный»

Микола Азаров у Полтаві дав зелене світло вітчизняним електропоїздам

До речі, новий поїзд Крюківського вагонобудівного заводу з точки зору надійності та швидкості кращий за корейський. Так, він здатний розвивати швидкість до 200-220 км/год, тоді як Hundai — лише до 160 км/год.

Голова наглядової ради кременчуцького підприємства залишився задоволений зустріччю з Прем’єр-міністром. Володимир Приходько сказав «Полтавщині», що уряд тепер має намір протягом року закупити для потреб держави два електропоїзди у Кременчуці — і це лише початок.

Власне, якщо так і станеться, якщо кількість поїздів вітчизняного виробництва збільшуватиметься, це дозволить не тільки відчутно знизити вартість пасажироперевезень, а й розвивати високі технології, сприяти підвищенню конкурентоспроможності українського машинобудування на світових ринках.

Анна ДОВГОШЕЙ, «Полтавщина»

На правах реклами

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему